Tipy, jak si užít podpatky

Říj 20, 2011 | Krása, Životní styl

Podpatky jsou typicky ženským symbolem krásy, elegance a ctižádosti. Sympaticky prodlužují nohy a působí velice sexy. Klapavý zvuk při každém kroku dráždí mužské receptory na míle daleko. Ovšem mají své podstatné nevýhody. Určitě v nich nedoběhnete autobus na zastávce, a pokud ano, budete přitom vytvářet směšné kreace, které se nemusejí vyplatit ani ze zdravotního hlediska.

Takový vymknutý kotník je nepříjemným suvenýrem. Pokud jste úplnou začátečnicí a rozhodujete se vstoupit do světa vysokých podpatků, tak vám následující rady mohou přijít vhod.

  • Nikdy nákup neuspěchejte a řádně se v botkách projděte. Musí vám padnout, dbejte na správnou šířku, a až po té přesuňte svou pozornost k výšce podpatku.
  • Nevrhejte se po hlavě do ultravysokých variací. Jestliže nemáte zkušenosti, bude vám dělat nemalé obtíže si na nový způsob chůze zvyknout. Začněte se stabilnějšími typy s pevnou kostrou a silnějším páskem přes kotník. Pantoflové či sandálové druhy nechte, až na samotný závěr. Nejdříve si musíte být jistá, že to zvládnete.
  • Důraz klademe na správný výběr. Uvědomte si, že v průběhu nošení noha malinko natéká. Klidně se v obchodě 10 minut procházejte a nákup nechte na další den, kdy si půjdete vyzkoušet ty samé. Jedině tak zjistíte, jestli jsou tyto boty právě pro vás. Vyzkoušejte si přenášet váhu a snažte se odhalit nedostatky, které by vám mohly po nějakém čase dělat nemilé problémy.
  • Ještě než vyrazíte do ulic oslňovat mužskou populaci, nacvičte si chůzi doma. Nejlepším podkladem je linoleum, na němž boty perfektně drží. Vězte, že to pro začátečnice není snadné a hodiny nácviku se vám mohou hodit.
  • Zaujměte při chůzi správný postoj. Narovnejte se, vypněte hruď a lopatky svěste dolu. Kolena nekrčte, snažte se napnout lýtka a mírně s nimi pohupovat. Určitě jste si povšimly, jak herečky při chůzi násilně překřižují nohy, vyvarujte se toho. Nepůsobí to přirozeně a mnohdy až vulgárně. Prsty propínejte a pozvolna přenášejte váhu od nich přes bříško, až na paty.
  • Pokud si chcete nošení zpříjemnit, zakupte si speciální pěnové vložky do špičky, ale i pod paty. Přednost dávejte gumovým patníkům, které nepodkluzují jako ty plastové nebo kovové.
  • Kalafunou můžete snížit riziko uklouznutí. Naneste ji na podpatek a podrážku, tím si zajistíte zvýšený třecí odpor.