Barvení vlasů v malíčku

Lis 11, 2011 | Krása

Jak docílit toho, aby vaše vlasy zářily jako v reklamě na profesionální vlasovou kosmetiku? Držte se několika jednoduchých tipů, údržba vaší hřívy bude časově nenáročná, ale zato efektní.

Šedé pramínky

Nechcete dávat najevo svůj věk nebo vám vlasy začaly šedivět dřív než vašim vrstevníkům? Pak máte dvě možnosti. Buď se trvale obarvíte nebo využijete melírů. Nezapomeňte, že každých 5 týdnů je potřeba odrostlé vlasy dobarvit. Kupte si přípravky, jež jsou specifickými zakrývači šedin. Poznáte je podle odkazu na obalu. Přírodní barva na šediny sama nestačí.

Oživení blond proužků

Aby blond barva stále zářila, dodržujte 4 – 6 týdenní intervaly mezi jednotlivým barvením. Při delším intervalu by mohlo dojít k porušení šupinaté vrstvy vlasů, čímž se zvyšuje riziko lámání. Protože zesvětlovaným vlasům byl odebrán přirozený pigment, mají tendenci dál blednout. Odbarvujte proto jen odrosty.Které barvy jsou IN. – Vsaďte na přirozené a decentní odstíny. Příliš extravagance přenechte teenkám. Vkusné jsou i barevné doplňky ve formě pramínků. Použijte vhodné přípravky a pokuste se na vlasech vyčarovat různé odstíny.

Jaký odstín mi bude slušet?

Na poprvé je lepší zajít k odborníkům, kteří vám určitě poradí. Samy jen těžko odhadnete svůj odstín vlasů. My ženy máme většinou tendenci vidět své vlasy tmavší, než ve skutečnosti jsou. Určitě se ale vyhněte radikální změně barvy.

Intenzivní barva dlouhou dobu

Ve chvíli, kdy přijdete od kadeřníka, vlasy jsou krásně načechrané, na pohled kypí zdravím a barva doslova září. Aby tento stav vydržel co nejdéle, věnujte vlasům dostatečnou péči. Používejte produkty na barvené vlasy, dopřávejte si jednou týdně regenerační vlasovou masku a kupte si vlasové sérum. Životnost barvy zkracuje i sluneční záření

Jak se obarvit doma

Držte se pokynů na obalu a naneste barvu nejprve jen na odrosty. Chvíli před uplynutím doby působení sáhněte pro hřeben a barvu včesejte z odrostů do vlasů. Tento recept se dá aplikovat jak u přelivů, tak i u dlouhotrvající barvy. Nebude ale fungovat, pokud měníte barvu vlasů radikálněji.