Učení angličtiny od školky?

Led 26, 2012 | Rodina

Kdy začít s výukou cizího jazyka? Kdy je ten správný moment, aby vaše ratolest začala do své rodné řeči kloubit anglická slovíčka a složitější výrazivo? Psychologové se v tomto případě zázračně shodují a doporučují začít už od školky. Ideální podmínky pro jazykovou průpravu se nabízí ve druhém roku života, kdy se plně vyvíjejí jazyková centra v mozku.

Učení v raném věku je o mnoho snadnější, než se na první pohled může zdát. Možná si mnozí z vás myslí, že učení dvou jazyků v tak útlém věku je pro děti matoucí a má to spíš negativní dopad na jejich vývoj a psychiku. V tomto případě je opak pravdou. Děti dokážou velmi snadno rozlišit, co je české a co anglického původu.

Jak to probíhá

Své dítě můžete přihlásit do výukového kurzu zaměřeného na děti od dvou do osmi let, kdy se zábavnou formou seznamují se svými prvními krůčky do neprobádaného světa zcela odlišných slovíček. Formou různých her začínají absorbovat atmosféru anglické výuky. Oblíbená je nejen metodika zpěvavého charakteru, ale i různé skládačky a doplňovačky. Vše se nese v duchu hravosti a bujarého veselí. Děti jsou zabavené a výuku si užívají.

Učte se společně

Využít můžete dokonce možnosti akreditované ministerstvem školství, která nabízí pospolitou výuku dětí s rodiči zároveň. Tyto kurzy mohou začít už od třech měsíců života miminka. Vše je založeno na učení formou hry. Malé dítě si díky prvním vjemům vytváří perfektní předpoklady k bezproblémové výuce v pozdějším věku. Doprovod rodičů je většinou možný až do čtyř let věku dítěte, ovšem to neznamená, že v pozdějším stádiu nauky se rodiče od celé záležitosti distancují. Prohloubení studia se provádí za pomocí CD, které si děti pouští doma a opakují si, co se v hodinách učí.

Pokud jste až do dnešního dne byli na vážkách, jestli své dítě umístit do jazykového kurzu, tak doufáme, že jsme přispěli k pozitivnímu smýšlení o dané problematice. Dítěti tyto kurzy usnadní výuku ve škole a celkově bude o několik kroků napřed oproti svým vrstevníkům.

 

Foto: pixmac.cz