Vyznejte svou lásku jídlem

Úno 14, 2012 | Jídlo, Životní styl

Chcete připravit své drahé polovičce toho nejromantičtějšího Valentýna? Vzpomeňte si na staletími prověřené pořekadlo, cesta k srdci vede skrze žaludek. Připravte své lásce jedinečný gurmánský zážitek. Zapomeňte pro letošní rok na návštěvu restaurací a nechte se inspirovat italskou kuchyní.

 

Italské sýrové kuličky

Co budete potřebovat:
•    250 gramů sýru ricotta
•    80 gramů strouhaného parmezánu
•    Sůl podle chuti
•    Mletý pepř
•    Strouhanka
•    1 – 2 vejce

Postup práce:
1.    Prosejte ricottu do mísy.
2.    Přidejte parmazán.
3.    Dále do mísy dejte sůl, pepř vejce a strouhanku.
4.    Pořádně smíchejte a propracujte.
5.    Vytvarujte malé kuličky.
6.    Vložte kuličky na pánev spolu s dvěma šálky vody, petrželkou a olejem.
7.    Vařte na mírném ohni pod poklicí, dokud se voda nevyvaří a nezůstane pouze omastek.
8.    Podávejte horké.

 

Vepřové kousky

Co budete potřebovat:
•    700 gramů na plátky nakrájené kýty
•    Šálek oleje
•    80 gramů parmezánu
•    100 gramů strouhanky
•    2 stroužky česneku
•    Mletý pepř
•    Sůl

Postup práce:
1.    Maso nakrájejte na nudličky.
2.    Vložte kousky masa marinovat do misky s olejem, česnekem, solí a pepřem.
3.    Do druhé misky nastrouhejte parmezán, k němuž přidejte strouhanku.
4.    Marinované kousky pak obalte ve směsi.
5.    Obalené maso napíchněte vedle sebe na špejli.
6.    Špejli vložte na pečící papír a vložte do předem vyhřáté trouby a nechte péct na 220 stupňů asi 15 – 20 minut.
7.    Servírujte s pečenými brambory, salátem, případně pečivem.

 

Čokoládové suflé

Co budete potřebovat:
•    100 gramů tmavé minimálně 50% čokolády
•    100 gramů cukru moučka
•    30 gramů kakaa
•    60 gramů másla
•    2 žloutky
•    4 vaječné bílky
•    50 gramů moučkového cukru

Postup práce:
1.    Ve vodní lázni nechte rozpustit čokoládu spolu s máslem a dobře promíchejte.
2.    Prosejte kakao přes cedník.
3.    Přimíchejte žloutky.
4.    Zahřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
5.    Bílky s cukrem vyšlehejte do sněhu.
6.    Sníh vmíchejte do čokolády a nalijte směs do misek na suflé.
7.    Posypte moučkovým cukrem a dejte péct v troubě 10 minut.
8.    Suflé má být uprostřed tekuté.
9.    Můžete podávat se zmrzlinou.
 

Foto: Pixmac.cz