Pojištění proti pokutám

Čvc 11, 2012 | Peníze, Zajímavosti

Na konci června byla spuštěna nová kontroverzní služba serveru nechcipokutu.cz. Každý smrtelník se zde může pojistit proti dopravním pokutám. Zástupci společnosti, která tento produkt přináší sice říkají, že jejich cílem je ochránit poctivé české řidiče před nepřiměřenými sankcemi, reakce jsou však rozporuplné.

"Naším cílem není nabádat řidiče k páchání přestupků, ale za rozumnou cenu nabídnout ochranu jejich práv," obhajuje nabídku manažer projektu Petr Kocourek. S tím však nesouhlasí řidič z povolání Zdeněk Nejedlý: "Řídím už 40 let bez pokuty a přijde mi nefér, že nějaká firma může někomu garantovat, že pokutu nedostane ani za vážnější přestupky."

A jak si může být firma tak jistá, že přestupce nezaplatí ani korunu? "Je to jednoduché," dodává Petr Kocourek, "u každého případu využijeme všech možností práva. A když to nevyjde, zaplatíme pokutu za klienta." V minulosti již s podobným produktem přišla jedna z českých pojišťoven, ta vška vyžadovala spoluúčast 2000 Kč za každou pokutu, čímž se produkt stal prakticky nepoužitelným.

Nechcipokutu.cz se liší garancí, že jeho klienti za pokutu nedají jedinou korunu, protože kdyby své zákazníky neobhájil, celou pokutu za ně zaplatí sám a poskytne jim finanční kompenzaci za každý přidělený bod.

Co si o tomto převratném produktu myslíte vy? Nechaly byste se proti pokutám pojistit?

 

Foto: Nechcipokutu.cz