Skvěle padnoucí košile je základem šatníku každé ženy

Srp 6, 2012 | Krása

Dámská košile patří ke stálicím dámského šatníku, která se dá perfektně kombinovat s ostatními kousky. Střih, kvalitní materiál a precizně vypracované detaily zaručí, že jen tak nevyjde z módy. Chcete vypadat elegantně či extravagantně? V kolekci dámských košil módní návrhářky Jiřiny Tauchmanové najdete linie, které šatník ozvláštní.

Barevná paleta jemných pastelových tónů a retro nostalgie – to jsou hlavní prvky této kolekce.

Košile sice není dominantní součástí celkového outfitu, ale její účinek je více než výrazný. Kromě nekonečného množství zdobných prvků a kreací dokáže zakrýt nedostatky nebo naopak zdůraznit ženské přednosti. Ani čas, který měnil ideály krásy, boural různá tabu a přinášel nové módní trendy, nezměnil nic na tom, jak opticky vylepšit detaily postavy.

Kdo chce zdůraznit půvabný dlouhý krk, jistě ví, jak tohoto efektu dosahovaly generace žen před námi – límečkem s příznačným názvem makovička. Ale i hezky vypracovaný stojáček výborně splní svůj účel. Doslova kouzlit je možné se záševky a sámky. Dobře vyměřené prsní záševky bývaly pýchou každé švadleny. Velikost poprsí zdůrazní nebo naopak potlačí střih a hloubka dekoltu. Pro zvýraznění siluety je doporučovaný princesový střih.

Půvab košile však netkví jen ve střihu samotném, ke slovu se dostává také materiál. Jeho struktura, vzory a jejich kombinace jsou zdrojem nepřeberného množství kreací. Co všechno dokáže klasický proužek! Úzký, široký, různě kladený, případně v kontrastu s jiným vzorem neomrzí.

„Košile patří k základním prvkům dámského šatníku, proto jsem se rozhodla přispět k jejímu návratu na výsluní,“ říká o svém rozhodnutí věnovat část svého potenciálu košilím Jiřina Tauchmanová. „Nezasvěcenému by se mohlo zdát, že je pro návrháře tento kousek oděvu málo kreativní, ale zadívejme se, jaký prostor pro fantazii a zdobnost skýtá léga, manžety, knoflíčky i límečky! Právě tyto prvky dělají košili košilí a hezká, dobře ušitá košile zase ženu ženou. Péče věnovaná výběru a údržbě rozhodně stojí za to,“ dodává Jiřina Tauchmanová.

 

Foto: Jiřina Tauchmanová