Výchova dětí podle znamení zvěrokruhu

Srp 28, 2014 | Rodina, Zajímavosti, Životní styl

Věříte na horoskopy? Znáte charakteristiku jednotlivých znamení zvěrokruhu, nebo si myslíte, že jde o pouhé výmysly? Ať už tak, či onak, je jisté, že určité povahové rysy odpovídají více jistým znamením, zatímco u jiných byste je marně hledali. A proto je dobré znát také to, co dávají hvězdy do vínku vašemu potomkovi. Usnadní vám to jeho výchovu a vyvarujete se možných chyb.

 

 

 

Beran 21. 3. – 20. 4.

Jsou to děti s neutuchající energií. Dá se říct, že je nic neunaví. Rodiče malých beránků by se měly obrnit trpělivostí. Vyžadují důraznou a důslednou výchovu. Mnohdy jsou tvrdohlavé, a proto by měly znát přesně mantinely, za které nesmí jít. Jen tak z nich vyrostou báječní a schopní lidé.

 

Býk 21. 4. – 21. 5.

Malí býčci bývají bez problémů, ovšem jak rostou, jsou tvrdohlaví a můžou být také vzpurní. Odmítají příkazy, neplní daný úkol. Východiskem je laskavá, ale důsledná výchova.

 

Blíženci 22. 5. – 21. 6.

Blíženci jsou velcí neposedové a rošťáci. Při jejich výchově je potřeba hodně diskutovat a vysvětlovat.

 

Rak 22. 6. – 22. 7.

Malí ráčci jsou fixováni na rodiče. Při jejich výchově buďte klidní a ujišťujte je, že vše, co dělají, je správné. Jen tak z nich vyrostou sebevědomí lidé.

 

Lev 23. 7. – 22. 8. a štír 23. 10. – 22. 11.

Tato znamení jsou osobnostmi již od narození. Lvíčci bývají velitelé, malí štírci bývají naopak neposednými rváči. U obou znamení je potřeba hodně lásky a přesvědčování. Je potřeba vést je k lásce k druhým.

 

Panna 22. 8. – 22. 9.

Panna má velký smysl pro pořádek a její výchova nebývá těžká. Vyžaduje harmonii, klid a pořádek.

 

Váha 23. 9. – 22. 10.

Váha je znamení zrozeno do klidu a harmonie. Vyžaduje přátelské vztahy. Bývá umělecky nadaná. Váhu vychovávejte v poklidu, nekřičte na ni, nekárejte ji.

 

Střelec 23. 11. – 21.12.

Střelci jsou volnomyšlenkáři s touhou po svobodě. I při jejich výchově jim dávejte pocit svobody a nechte je, aby se samy rozhodovaly. Metodou pokus-omyl brzy přijdou na to, co je správné.

 

Kozoroh 22. 12. – 20.1.

Malí kozorozi bývají uzavření a straní se kolektivu. Netlačte na ně, pomalu je usměrňujte, aby měli pocit, že si na vše přišli sami.

 

Vodnář 21. 1. – 20. 2.

Malí vodnáři jsou velmi kamarádští, vždy obklopeni přáteli. Dopřejte jim maximum svobody a víc, než jako autoritativní rodiče vystupujte jako jejich kamarádi.

 

Ryby 21. 2. – 20. 3.

Ryby jsou nejcitlivějším znamením zvěrokruhu. Potřebují hodně lásky, citu a porozumění.

 

Foto: Pixmac.cz