Nechte se inspirovat trendy nehty pro rok 2015

Led 23, 2015 | Krása, Životní styl

Rok se s rokem sešel a čtrnáctku v letopočtu vystřídala patnáctka. Novinky se vloudily do šatních skříní i koupelen, kde se češeme, malujeme a lakujeme. Dříve, než si půjdete nalakovat nehty, zjistěte, jaké jsou hity letošního roku v manikůře!

Rok co rok, sezónu co sezónu se na přehlídkových molech i v magazínech objevují nové trendy. A tak se neustále musíme vzdělávat, objevovat, co se zrovna nosí a co nám bude slušet. Pojďme se podívat, jaké trendy nehty se budou nosit v roce 2015.

Umělé, nebo přírodní?

V posledních letech jsme si oblíbily hlavně dlouhé, umělé drápky (akrylové či gelové), které jsme však v loňském roce zavrhly. Po umělých nehtech přišly do módy především nehty přirozené a na umělé nehty bychom měly zapomenout i v roce 2015.

Jakou volit délku a tvar nehtů?

Co se délky nehtu týče, záleží hlavně na barvě aplikovaného laku. Pokud máte nehty nalakované tmavší či sytější barvou (například rudá či olivová), volte nehty kratší, zapilované nepatrně nad koncem nehtového lůžka. Pokud máte naopak nehty světlejší (například meruňkové či růžové), můžete si je nechat narůst delší. Celkově by měla být délka nehtů přirozená, běžná pro denní nošení. Preferovaný je také přirozený tvar nehtů, označovaný jako byznys (rovný se zakulacenými kraji).

Jaké barvy laků se budou nosit?

Loňským hitem byly hlavně metalové odstíny, s kterými se letos až tak nepotkáme. Slušet nám budu hlavně syté a pastelové barvičky. Ze sytých odstínů můžete volit nesmrtelnou klasiku v podobě krvavě rudé. Z tmavších barev bude velmi stylová i olivová a tmavě zelená, která bývala v nedávných letech označována jako nová černá. Nosit se bude mimo jiné i klasická černá, a to černá sama o sobě, nebo v černo-bílé kombinaci. Mezi světlé odstíny patří hlavně meruňková, pastelově růžová a bílá.

Jaké vzory budou vašim nehtům slušet?

Pokud dáváte přednost vzorům a chcete si s lakováním nehtů vyhrát, pak se vám bude líbit letošní trend vzorovaných nehtů. Vyzkoušet můžete proužky,  vodorovné i svislé. Zajímavým řešením je nenalakovaný proužek, kdy si nalakujete celý nehet a jen v místě proužku lak nenanesete. Další možností jsou skvrnité, duhově zbarvené nehty. Použít můžete jakýkoli odstín a jakoukoli barvu laku.

 

Foto: Dermacol