Péče o pokožku v létě – víte, jak na to?

Čvc 24, 2015 | Krása, Životní styl

S příchodem léta se spousta z nás těší na slunce a snažíme se vypadat, jako bychom právě přijeli od moře. Pokud to však s opalováním přeženeme, nebo nevíme, jak o pokožku během slunečného počasí pečovat, můžeme se dočkat horších následků než jen zarudlých zad. Jak byste měli během léta o pokožku dbát?

Nepřehánějte to

Hlavní zásadou je: vyhněte se přímému opalování od 11 do 15 hod. V tuto dobu slunce pálí nejsilněji a dopady na kůži jsou tedy nejhorší. Při delším pobytu na slunci i mimo tuto dobu se snažte najít stinné místo, kam se můžete před sluncem schovat. Kromě spálené pokožky, která s sebou nese spoustu rizik od praskání žilek až po rakovinu kůže, si bez stínu můžete jednoduše uhnat úžeh.

Bez krému ani ránu

Během velkých veder se můžete i během krátké procházky po městě nehezky „připálit“. Pokud chcete pokožku ušetřit, naučte se používat opalovací krémy automaticky, tedy i ve chvíli, kdy zrovna nemíříte na pláž nebo koupaliště. Osoby s citlivou pokožkou by vždy měly sáhnout po vyšším faktoru – pokud jedete k moři, faktor 30 až 50 pro vás bude značka ideál.

Správná kosmetika

U žen pak platí jednoduché pravidlo v péči o pleť – méně je více. Zkuste na léto vyměnit klasický make up za lehčí BB krém. Ten bude pletí během horkého počasí mnohem lépe snášen, vyhnete se také zbytečnému přetěžování pokožky. Za zmínku stojí například i lesky na rty, těm byste se měli během léta vyhnout, přitahují totiž sluneční paprsky a lehce se tak můžete spálit. Řešením je například zakoupení speciálního balzámu v drogeriích, který obsahuje vysoké ochranné faktory zabraňující spálení a zároveň dodává rtům potřebnou hydrataci.