Jak se zbavit popraskaných pat

Úno 4, 2016 | Krása, Životní styl

Nošení zimních bot a popraskané paty k sobě tak trochu patří a u mnohých to je letitý a nepříjemný evergreen. Kůže na patách má tendenci se hromadit, rohovatět a v důsledku zvýšené mechanické zátěže, kterou na ně dnes a denně vyvíjíme nakonec i bolestivě praskat. 

Stejný problém, který jsme si popsali u pat, navíc i může nastat v oblasti prstů u nohou. Do prasklin se postupně dostávají nečistoty, které se časem zanítí a popraskané paty nebo prsty bolí o to víc. Nově a možná i trochu nečekaně se podobné problémy objevují u žen zejména během těhotenství nebo u lidí, kteří mají nadváhu, případně práci, u které musí často dlouho stát.

Pemza a hydratace

Jediným způsobem, jak tomu předejít je prevence a pravidelná péče o paty, včetně pořádné dávky hydratace. Zkuste si zařadit péči o nohy do svých pravidelných aktivit a minimálně jednou týdně si udělejte lázeň. Nohy při té příležitosti důkladně obruste pemzou nebo kovovými či skleněnými pilníky nebo opatrně za pomocí seřezávače kůže. Poté bude zapotřebí obroušenou a zjemnělou pokožku pečlivě ošetřit a důkladně jí promazat výživným krémem na nohy MINUS 417 s obsahem minerálů z Mrtvého moře.

Když paty moc bolí

V případě, že jste své paty dosud moc nestarali, musíte na počátku své péče zvolit trochu účinnější metodu, abyste je brzy dostali do dobré formy. Ideální je navštívit pedikérku nebo alespoň použít vířivou masážní vanu na koupele nohou. Pokud na rozpraskané paty trpíte, tak ji v budoucnu určitě ještě častokrát využijte a rozhodně se nebude jednat o špatnou investici. Dopřejete tak svým nohám maximální péči, po které použijete účinný zklidňující pleťový krém MINUS 417 s obsahem minerálů z Mrtvého moře, který se hodí i na extrémně vysušené a popraskané paty. Paty ošetřené tímto přípravkem budou během relativně krátké doby jemnější, lépe hydratované a samozřejmě i méně bolavé, až se postupně se zahojí úplně.

Tip na aktivní zábal

„Pro účinné odstranění popraskané a suché pokožky promazávejte paty a plosky svých nohou výživným krémem na nohy MINUS 417 každý večer před spaním. Můžete je navíc i zabalit do mikrotenového sáčku a přes ně dát bavlněné ponožky. Tím vytvoříte perfektní noční kúru pro vaše nohy, které budou ráno viditelně jemnější a hydratovanější,“ radí Ivana Čatajská, jak účinné látky v přípravku ještě umocnit a dosáhnout tak co nejlepších výsledků.