Deskové hry pro celou rodinu

Úno 12, 2016 | Rodina, Životní styl

Určitě to znáte. Konečně se večer sejde celá rodina doma, ale namísto užívání si společných chvil zasednou ti nejmladší k počítači, partner k televizi a vy se marně snažíte vymyslet takový program, který všechny zabaví. Naštěstí existuje spousta deskových her, které jsou ideální pro dlouhé zimní rodinné večery, a které zaujmou i ty největší počítačové maniaky.

Vybíráme pro vás ty nej:

Zlaté Česko – otázky a odpovědi

Vyzkoušejte, nakolik jste zdatní ve vědomostních otázkách o České republice. Skvělá hra pro všechny, kteří si myslí, že je o Česku už nic nepřekvapí. Vyhrává ten, kdo nejdříve posbírá žetony ze všech kategorií otázek (například kultura, ze školních lavic, osobnosti apod.). Hra je vhodná pro dospělé a dospívající, pro menší děti jsou otázky příliš složité.

iKnow

Perfektní vědomostní hra, která je ideální pro náročné hráče. Nejenomže sbíráte body za správné odpovědi, ale zároveň vsázíte na své protihráče, zda budou odpověď znát nebo ne. Klasická hra nabízí otázky z celého světa, nebo si můžete zakoupit variantu hry zaměřenou pouze na Česko. Ve hře je až 1 600 otázek, nemusíte se tedy bát, že se po chvilce všechny naučíte. Vzhledem ke složitosti otázek je hra ideální pro dospělé a dospívající (zhruba od 13 let).

Černé historky

Co se stalo paní, která se ráno probudila uprostřed pouště? A jak mohl někdo zabít ženu v sauně tak, že po vražedné zbrani nezůstaly vůbec žádné důkazy? Podobné otázky vás v Černých historkách opravdu nevyvedou z míry. Hra, kde se vám z přemýšlení bude přímo kouřit z hlavy, je ideální pro všechny milovníky podivných historek. A jak to funguje? Vypravěč nahlas přečte pouze úryvek příběhu. Zbytek, tedy kompletní informace o tom, co se stalo, ostatním neukazuje, ty se dozví pouze on. Hráči pak pokládají vypravěči takové otázky, na které může odpovědět pouze ano nebo ne. Ten, kdo dá celou zápletku příběhu dohromady, vyhrává.

Párty Alias

Trochu pozměněná verze dnes již populární hry Aktivity – hrajete ve dvojicích a svým soupeřům vybíráte mnohdy pekelné úkoly. Třeba vymodelovat z plastelíny trojkolku, nebo v rychlosti najít v místnosti 20 věcí začínajících na písmeno D. Pokud máte rádi výzvy, pak vás Party Alias rozhodně nezklame.

Monopoly

Variace oblíbených Dostihů a sázek vás zavede do světa nemilosrdného businesu – skupujte drahé domy v luxusních pražských čtvrtí a staňte se nejbohatším podnikatelem v celé vaší rodině. Hra, která prakticky nikdy nekončí, je plná napětí a nečekaných zvratů.