4 tipy na zdravou svačinu

Úno 24, 2016 | Jídlo, Rodina, Životní styl

Pravidelná strava je potřeba, o to víc u dětí. Že vás ale nebaví každodenní přemýšlení o tom, co vašemu školákovi připravit ke svačině, aby to bylo zdravé a zároveň mu to chutnalo?

Zavděčit se malým strávníků není jednoduché. Proto jsme pro vás připravili několik zdravých a zároveň chutných kousků, které si vaše dětí určitě oblíbí a vy tak budete mít jistotu, že svačina tentokrát neskončí v koši, ale v jejich žaludku.

Sendvič s vejcem a okurkou

Snad každé dítě na světě má rádo vejce natvrdo. Využít je můžete třeba k přípravě sendvičů. Stačí namazat celozrnný chléb máslem, dovnitř vložit na kolečka nastrouhaná a lehce posolená vejce spolu se šunkou a na plátky nakrájenou salátovou okurkou a vydatná zdravá svačinka je na světě.

Celozrnná bageta

Větší svačiny docílíte celozrnnou bagetou: rozřízněte na půlky, vnitřek vymažte máslem, obložte mozzarellou, rajčaty a třeba ledovým salátem. Jednoduchá svačina, která děti zasytí na celé dopoledne.

Domácí tyčinky

Jsou vaše děti mlsouni? Pak jim připravte domácí tyčinky z ovesných vloček, na kterých si pochutnají. Na internetu najdete spoustu receptů na jejich přípravu, většinou jsou potřeba jen ovesné vločky, ořechy, sezamová semínka, med, neslazené kondenzované mléko a různé druhy sušeného ovoce (třeba brusinky, švestky, meruňky…). K tomu dětem do krabičky přidejte třeba na kousky nakrájené jablko a máte vyhráno.

Bílý jogurt s ovocem

Do bílého jogurtu vsypte třeba slunečnicová semínka, přidejte malé bebe sušenky (speciální mini sušenky určené právě pro přidání do jogurtů, je však vhodné je přibalit zvlášť, aby si je dítko následně přisypalo, pokud je necháte v jogurtu delší dobu, nasáknou vlhkost a nebudou křupavé) a přidejte dle libosti nakrájené ovoce (jablko, banán, hruška, kiwi, výborné je ale i avokádo).