Jak ušetřit za zubaře

Bře 23, 2016 | Krása, Zajímavosti

Nebolí to, není to zas tak drahé a ve výsledku ušetříte za zubaře. Přesto má víc než polovina Čechů s návštěvou dentální hygieny nulové zkušenosti. Bát se nemusíte, nikdo vám tu zuby trhat nebude, naopak vás před kazy ochrání. Co tedy od dentální hygieny čekat a proč se vyplatí do ní investovat?

Prevence na prvním místě

Dentální hygiena má především preventivní smysl. Spousta lidí totiž neví, jak si správně zuby čistit, případně používají nesprávné kartáčky, vůbec nečistí mezizubní prostory apod. Pokud v tomto tápete, tady vám poradí a ušijí vám na míru vhodnou metodu péče o vaše zuby. Samozřejmě vám tu zuby také ukázkově vyčistí, zbaví vás zubního kamene a povlaku ze zubů. Tím se předchází vzniku zubního kazu, jelikož dochází k redukci bakterií v ústní dutině. Dentální hygiena je výbornou volbou, pokud vás často trápí mezizubní kazy. I když si mezizubní prostory čistíte každý den, nit ani mezizubní kartáček nejsou schopny odstranit veškeré nečistoty, které se mezi zuby usazují. Především pak v zadních prostorech ústní dutiny, kam se při čištění zubů špatně dostává.

(Ne)Bolí to

Možná se zubaře bojíte, protože u něho vždycky trpíte jako zvíře. Sice jsme vám v úvodu slíbili, že dentální hygiena nebolí, ale pravdou je, že pokud nejsou vaše dásně zrovna v dobré kondici, nebude to procházka růžovým sadem. Ošetření pak může být trošku nepříjemné. Myslete však na to, že taková malá nepříjemnost rozhodně stojí za tu případnou bolest, která nastává při vrtání u zubaře.

Jak často

To, jak často budete svého dentálního hygienistu navštěvovat, záleží především na tom, jak zdravé zuby máte. Někteří lidé chodí na dentální hygienu každý půl rok, někdo se díky pravidelným návštěvám naučí o své zuby a dásně pečovat natolik profesionálně, že sem chodí pouze jedenkrát ročně. Zezačátku byste však měli preventivně navštěvovat svého dentálního hygienistu dvakrát ročně.