4 tipy na last minute dovolenou

Čvc 12, 2016 | Rodina, Životní styl

Patříte mezi turisty, kteří vybírají dovolenou na poslední chvíli? Právě teď nastává last minute období. Pojďme se společně podívat, jaké jsou možnosti a kam můžete vyrazit za odpočinkem.

Poznejme krásy Česka

Čím dál více lidí volí dovolenou v tuzemsku. A rozhodně se nemůžeme divit, protože u nás je zajímavých míst takřka bezpočet. Ať patříte mezi příznivce nádherné přírody či úchvatných kulturních pamětihodností, vždy si najdete to své.

Dovolíme si pro vás několik míst vybrat. Jako první volíme Lednicko-valtický areál. Na jižní Moravě se mezi Lednicí, Valticemi a Břeclaví nachází několik krásných památek s dominantou v podobě Lednického zámku a dále například Minaretem, Loveckým zámečkem či Apollonovým chrámem.

Dáváte přednost spíše krásné přírodě? A co takhle český Grand Canyon? Tak se říká zatopenému lomu Velká Amerika nedaleko hradu Karlštejn. Krásný výhled na 800 metrů dlouhý zatopený lom s průzračnou vodou se vám vryje do paměti.

Na kolo, na túry i za relaxem do Rakouska

Vše si můžete parádně užít u našeho jižního souseda. V Rakousku. Rakousko je sice známé především jako lyžařská velmoc, ale i když sníh roztaje, neztrácí alpské vršky nic ze své krásy. Výhodou Rakouska je jeho poloha, i ze severních Čech zabere cesta jen pár hodin. A kam se v Rakousku podívat?

Vídeň

Pokud budete projíždět Vídní, rozhodně se zde na den či dva zastavte. Krásných míst je v ní spousta, ale co byste si rozhodně neměli nechat ujít je Chrám sv. Štěpána, který je takřka symbolem Vídně. Nádherný je také barokní Zámek Schönbrunn. A co by to bylo za výlet do hlavního města Rakouska, když bychom se nepodívali také na obří ruské kolo.

Korutany – dovolenkový ráj v Rakousku

Jedná se o nejjižnější část Rakouska, ale rozhodně se vyplatí zajet si pár kilometrů navíc. Krásné počasí, velké množství horských túr či cyklistiky a také úchvatná jezera. To musíte zažít. Mezi nejkrásnější jezera patří Millstätter See. Jedná se o nejvýše položené jezero v Korutanech, teplota vody se v létě vyšplhá až k 27 °C a celé okolí vypadá jako z romantického filmu.

Raději byste k moři? Letos frčí Bulharsko

Dovolená v Bulharsku na první pohled nemusí znít nijak skvěle, ale opak je pravdou. Především v červenci a srpnu je zde krásné počasí, v oblasti služeb se Bulharsko s klidem může rovnat středomořským letoviskům a krásné pláže z něho dělají velmi oblíbenou destinaci.

Hojně navštěvované jsou především dvě části, a to Zlaté písky a Slunečné pobřeží. Obě nabízí množství kvalitních hotelů se všemi možnými způsoby stravování včetně velmi oblíbeného all inclusive.

Za sluníčkem v září

Na řeckých ostrovech jako Zakynthos, Rhodos, Korfu či Kréta nebo oblíbené španělské Mallorce svítí sluníčko ještě dlouho po prázdninách. Takováto dovolená v sobě skloubí jak průzračné moře a slunečné počasí, tak i poznávání místní kultury a krajiny. Takřka ve všech destinacích doporučujeme vypůjčit si na několik dní auto a prozkoumat okolí. Odměnou vám bude příjemné odreagování od ruchu pláží v přírodě a zároveň v malebných vesnicích lépe poznáte místní kulturu.