Módní trendy podzimu 2016? Rozhodně nadčasové kousky v zemitých barvách!

Říj 5, 2016 | Krása, Životní styl

Letní oblečení v zářivých pastelových barvách už můžeme na čas uložit do skříně, protože podzim je tady v celé své parádě! Letošní sezóně vévodí zemité barvy a oblečení v podzimních tónech, proto s kousky v hnědé, béžové, khaki, vínové či hořčicové barvě rozhodně nešlápnete vedle. Outfity, které tyto barvy kombinují a prolínají, si rozhodně zaslouží palec nahoru. Pokud máte radši méně barevné kombinace, sáhněte jen po jedné z barev a spojte ji s černou.

Základem šatníku každé ženy je jen pár zásadních nadčasových kousků a mezi ně jednoznačně patří kvalitní dlouhý kabát. Letos zvolte délku od kolen dolů a vybírejte z pánských stylů, oversized střihů nebo také zavinovacích kabátů, které v letošní sezóně dospěly svého vrcholu.

Letos se na módním poli objevují dva trháky: jedním z nich je bomber, jednoduše střižená bunda na zip, která vychází z uniformy válečných pilotů. Dost možná ji už v šatníku máte, v posledních letech se pravidelně objevuje v kolekcích řetězců i luxusních značek. Už dlouho však nebyla tak populární jako letos – nosila se na jaře, nosí se na podzim a v teplejších variantách se bude nosit i v zimě. Bomber se dá nosit v podstatě ke všemu, tedy jak ke kalhotám, tak k sukním i šatům. Kromě klasického barevného provedení, jako je khaki, pudrově růžová nebo černá, se na podzim o slovo hlásí bombery s nápadnými barevnými výšivkami.

Novým základem šatníku, který je možné nosit doslova všude, vždy a ke všemu, se stává mikina. V chladnějších podzimních dnech určitě všechny oceníme trend maxi svetrů, které můžeme zkombinovat například s úzkými kalhotami. Vybírat lze z nepřeberného množství různých svetrů, a to obyčejné ke krku, s rolákem či svetry bez zapínání. A nezapomeňte, že letos platí pravidlo čím delší, tím lepší! Dámy menšího vzrůstu můžou vykompenzovat vyššími podpatky.

Ve dnech teplejších se naopak bude hodit kožený či koženkový křivák, což je také nadčasová klasika, která se nosí pořád, a právě podzim je pro křiváky tím nejlepším obdobím! Stejně jako bomber bundu jej můžete zkombinovat úplně se vším. Vedle tak letos nešlápne nikdo, kdo k šatům, či k jakémukoliv jinému outfitu zvolí klasický křivák, který z každého něžného či elegantního ohozu vytvoří jedinečnou kombinaci.

A v neposlední řadě vévodí letošnímu podzimu kalhoty. Právě teď jsou totiž v kurzu snad úplně všechny střihy, materiály i barvy, přičemž stálicí jsou samozřejmě džíny. Můžete sáhnout po mrkváčích, cigaretovém střihu, zvonáčích i boyfriendech. Mohou být tmavé, světlé, roztrhané nebo se stylovými nášivkami.

Nezapomeňte při vybírání oblečení také na pravidlo minimalismu, aby váš outfit nebyl přeplácaný.