4 věci, které by neměly chybět v dětském pokoji

Bře 7, 2017 | Bydlení, Životní styl

Zařídit pokoj pro prcky je složitější než cokoliv jiného. Tahle jedna místnost totiž musí být zároveň ložnicí, relaxačním prostorem i podnětným prostředím. Skloubit všechno dohromady je náročné. Zvlášť, když bojujete s místem. Jak na to?

Kvalitní postel

Postel je prvním kusem nábytku, který pravděpodobně budete do dětského pokoje kupovat. Klasickou „žbrdlinkovou“ postýlku může mít batole do zhruba 3 let, později už by si dítě zasloužilo klasickou dětskou postel. Do té pořiďte kvalitní matraci, nezapomeňte na ochrannou podložku při počůrání a na zábranu proti pádu z postele.

Úložný prostor

V prvních měsících života toho miminko moc nepotřebuje. Jak roste, zvyšují se samozřejmě i nároky na úložný prostor. Praktické jsou moderní dětské komody, které umožňují neuvěřitelnou variabilitu. A když je budete kupovat, vezměte rovnou dvě. Jednu na oblečení, druhou na hračky.

Místo na hru a odpočinek

I kdyby měl mít prostor k hraní rozměry malého dětského koberečku, nezapomeňte na něj. Pro škvrňata je důležité mít místo, kde si můžou beztrestně rozkramařit všechny své poklady, aniž by je někdo peskoval. A když ke koberci postavíte křesílko pro děti do dětského pokoje, bude vaše malé druhé já skákat radostí do stropu.

Psací stůl už od raného věku

Psací stoly do dětského pokoje se pořizují překvapivě brzy. Rozhodně nečekejte až na předškolní věk, ale po vhodném zapátrejte kolem čtvrtých narozenin. I malé dítě by mělo vědět, že u stolu se pracuje (v jeho případě omalovává a tvoří). Čím dřív mu tento návyk vytvoříte, tím lépe pro něj. Po nástupu do školy pro něj bude naprosto přirozené sednout ke stolu a psát domácí úkoly.