Jak se nalíčit do fitka

Bře 14, 2017 | Krása, Životní styl

Jsou nám k smíchu do detailu vyladěné slečny, které si tělocvičnu pletou s přehlídkovým molem, ale uznáváme, že i cvičit je potřeba v koukatelném stavu. Jak na to, abyste nevypadaly ve fitku směšně, a přitom se cítily dobře?

Pleť

Bez make-upu se neobejdete, zvlášť pokud máte problematickou pleť. S jeho množstvím to ale nepřehánějte a vždy sáhněte po takovém, který zvládne větší zátěž, je dlouhotrvající a voděodolný. Dobrým tipem je třeba Dermacol 24H Control Make-up, který pořídíte pod 300 Kč a za tuhle cenu nadělá spoustu parády. Na konturování pleti a stínování ale zapomeňte, stejně část make-upu otřete do ručníku, jakmile se zpotíte. Podle vizážisty Tomáše Vidy není třeba používat ani tvářenku. Při cvičení a sportu totiž tvář přirozeně zčervená.

Oči

Vemte si příklad z biatlonistky Gabriely Koukalové a oči zvýrazněte voděodolnými malovátky. Nezbytností je voděodolná řasenka, která se nedrolí ani nerozmazává. A jestli chcete oči ještě zvýraznit, sáhněte po voděodolné tužce. Při používání voděodolných malovátek je potřeba dokoupit i vhodný odličovač. Často drží tak dobře, že na ně voda nestačí.

Rty

Rtěnka je ve fitku zbytečnost. Jestli si jí ale nedokážete odpustit, určitě volte módní nude nebo světle růžové odstíny. Ještě lépe ale uděláte, když rty vyživíte obyčejným balzámem na rty. Při dýchání ústy (což se při sportu děje docela často) se totiž rty mají tendence přesušovat a šupinatět.