Po kolika letech vztahu je čas na svatbu?

Zář 29, 2017 | Rodina, Životní styl

Kdysi dávno se lidé brali především kvůli majetku a penězům, manželství pro ně bylo krokem k upevnění svého místa ve společnosti. Poté nastalo období, kdy byl prsten zárukou vztahu i přes dlouhé měsíce odloučení, kdy muži odjížděli na vojnu. Co svatba znamená dnes?

21. století a svatba

V dnešní době končí rozvodem každé druhé manželství. Majetek a peníze jsou zabezpečeny předmanželskou smlouvou, nebo dokonce partnerskou smlouvou o spolužití. A prsten rozhodně není zárukou šťastného manželství, které potrvá na celý život.

Přesto, že tohle všechno moc dobře víme, stejně toužíme po prstenu, který se nám bude blýskat na prsteníčku, změně příjmení, která dá celému světu jasně najevo, že lásce s vaším milým věříte natolik, abyste si vzala jeho jméno. Každá žena si zaslouží být nádhernou nevěstou, ať už manželství dopadne jakkoliv. A tak nastává otázka – po kolika letech vztahu je ten správný čas na svatbu?

Čas ve vztazích

Hlavní roli v našich životech hraje čas. Neovlivňuje jen vztahy, ale i naše myšlení. Je vám 20 let a našla jste si nového přítele, se kterým se teprve poznáváte? Není kam spěchat. Máte spoustu času na společné cestování, sbírání zážitků a poznávání všech svých zlozvyků. Když je vám 25 let, začínáte pociťovat tlak okolí, abyste se usadila. Jestli už máte po svém boku někoho, o kom jste si jistá, že se o vás postará v dobrém i ve zlém a bude vás milovat i přesto, že v těhotenství přiberete půlku vašeho gauče, je to ten pravý a se svatbou neváhejte.

Krize po 3 letech vztahu

Podle psychologů přichází první krize po 3 letech vztahu, kdy vymizí  prvotní zamilovanost a nastávají každodenní starosti a důležité otázky typu: Chceme spolu zůstat? Chceme spolu mít rodinu? Milujeme se i přesto všechno, co o sobě už víme? Odpověděly jste ano? Pak jste zralá na to stát se nevěstou a jít s vaší drahou polovičkou k oltáři. Pokud máte pochybnosti, dejte tomu čas. Ten ukáže, zda takovou krizi překonáte, nebo ne.

Rozhodně ale nic nevzdávejte. Boj o lásku je jedním z nejdůležitějších v životě. I vy se dočkáte své svatby.