Nové trendy v bydlení. Co je IN a co už je OUT?

Bře 18, 2018 | Bydlení, Radíme, Rodina, Životní styl

Všichni chceme, abychom měli především útulný domov. Naše útočiště, do kterého se rádi vracíme. Ačkoli máme každý svůj vlastní styl, stejně sledujeme jaké jsou aktuální trendy, protože se nám třeba zalíbí a budeme je chtít také aplikovat u nás doma.

Jak se trendy v bydlení nejvíce změnily?

Celkově můžeme říci, že současné trendy jsou celkově praktičtější. První významnou změnou je změna barev v kuchyni. Kuchyním, které byly celé v bílé odzvonilo i bílé dřezy jsou naštěstí minulostí. Nyní jsou IN kuchyňské linky s přírodnějším vzhledem a trochu tmavšími barvami, konkrétně dřevěné s výraznými tesařskými prvky. Překvapivé na druhou stranu však je, že ani nerezové dřezy, které jsou stále velmi oblíbené již nejsou v módě. Nahrazují je tak barevné dřezy a stejně tak i barevné vodovodní baterie.

V minulých letech se byly velice oblíbené nápisy na zdech, včetně různých textových nástěnných samolepek. I tento velice rozšířený trend je nyní minulostí. Podle současných trendů by je měly na zdech nahradit obrazy s výraznými tučnými potisky květů.

Další výraznou změnou v rámci současných trendů je zavádění japonského stylu wabi-sabi, který staví na jednoduché nedokonalosti, jenž vnímá jako krásnou. Moderní tak jsou jednoduché asymetrické materiály jako kameny nebo dřevo, v případě kamenů nevadí ani naštípnutí u hrany. Vhodnými doplňky jsou například i bambusové misky.

Z domácností také zmizely některé zajímavé prvky, třeba ty, které připomínaly venkov. Podle návrhářů by měly být v letošním roce nahrazeny prvky mosaznými. Pokud však nemáte kovové barvy rádi, můžete zvolit i černobílé kontrasty.

Jestliže chcete letos vymalovat, pak volte syté odstíny velice moderní je fialová barva. Naopak OUT jsou barvy, které odrážejí antický styl.

Budete letos kupovat novou sedací soupravu? Volte některou ze zajímavých tvarovaných variant.