Jak si udržet sexy opálení

Srp 18, 2018 | Krása, Radíme

Letní sluníčko nás tento rok skutečně hýčká. A tak ani nemusíme utíkat za opálením k moři, snadno si jej totiž letos pořídíme i na našich zahradách či koupalištích. Díky opálení se cítíme – obzvláště my ženy – mnohem víc atraktivní, sexy a dokonce i štíhlejší. Není potřeba výrazného malování, uhrančivý pohled vašich něžných očí je najednou mnohem víc pronikavější. Celkově se zkrátka cítíte mnohem lépe. Jak si však tento slunečný dar udržet co nejdéle? Pár triků známe a dnes vám je prozradíme.

Bronzovou pleť je potřeba hýčkat

A to nejlépe dostatkem hydratace – tedy vodou. Pitný režim je důležitý po celý rok, v letních měsících pak rozhodně nezbytný. Více než nárazové pití, zahánění žízně, je mnohem efektivnější pravidelné popíjení nealko nápojů, nejlépe bez obsahu bublinek či kofeinu. Vsadit můžete na zelený čaj, dokonce i odborníky doporučované kokosové mléko. Ostatně hydratačními mléky si také potírejte – nejlépe dvakrát denně – i své luxusní opálení. Nezapomeňte také stále na kvalitní opalovací krém s vysokým UV faktorem, který také pleť zvláční a udrží ji fit.

Nezbytná péče o pleť s rozvahou!

I když budete o svou opálenou pleť pečovat jako o oko v hlavě, může se vám lehce stát, že úkony, které považujete za neškodné, vás o vaše exotické opálení připraví. Typicky jde o odstraňování chloupků. A tolik oblíbený peeling. Ten vám může dokonce pomoci opálení udržet, ale jen za předpokladu, že jej nepoužijete na čerstvé, ještě nezhnědnuté opálení. Nebo jej nepoužíváte moc často. Ideálně je dobré peeling použít jedenkrát týdně. Nejlépe za pomoci domácích variant. V případě odstraňování chloupků je v letních měsících výhodnější sáhnout po klasickém jednorázovém holítku nebo elektrickém strojku. Tolik oblíbený epilační vosk či krémy totiž nejsou k opálené pokožce příliš šetrné. Bronzové opálení totiž umí nepěkně pokazit.

Hodí se i vitamíny

Vitamíny jsou důležité. Některé se na kvalitě vaší pokožky podílí velmi výrazně. V letních měsících je dobré zakomponovat do jídelníčku více ovoce, zeleniny, které obsahují dostatek minerálů i vitamínů. A navíc v létě se do jejich konzumace nemusíte ani nutit. Z doplňků stravy je pak dobré použít vitamínové přípravky s obsahem vitamínu E, železa, vitamínu řady B. A také především betakaroten. Ten se postará o bezchybnou pleť. A také o udržení vašeho opálení.

Tip na závěr – večerní koupel vyměňte za sprchu. A to pouze vlažnou. Horká voda vaši pokožku příliš vysušuje. Pokud nemusíte, sprchový gel používejte co nejméně, případně obden.