Ženy vs. muži: Jak často si měníme spodní prádlo?

Říj 4, 2018 | Radíme, Rodina, Životní styl

Příslušnice něžného pohlaví byly vždy považovány za čistotnější než jejich mužské protějšky. Potvrdil to i nedávný průzkum, jehož autorem je Český národní panel. Účastnilo se ho pět set respondentů ve věku od 18 do 65 let a cílem bylo zjistit, jak jsou na tom obě pohlaví s praním použitého prádla. Statistiku výrazně ovlivnila hrstka mužů, kteří prádlo mění jednou za týden.

Průzkum potvrdil to, co si většina lidí myslela. Dámské spodní prádlo není ani zdaleka tak vytížené jako to pánské. Ženy si čistotu hlídají podstatně lépe a téměř všechny prádýlko mění již po jednom dni. To samé platí také pro dámské ponožky, i ty nenosí déle než den.

Co se týče mužského pokolení, není na tom tak špatně, jak jste si možná myslela. Většina chlapů má na sobě jedno a to samé prádlo pouze jeden den, ale průměr kazí zhruba čtvrtina, která ho neváhá nosit podstatně déle. Ze statistik vyplynulo také to, že každý pátý muž nosí jedno tričko déle než 3 dny.

Jak často si měníme spodní prádlo?

Že pětina mužů nosí jedny a ty samé spodky dva dny, není nijak překvapivé zjištění. Není tajemstvím, že pánové nejsou tak čistotná stvoření jako ženy. Zarážející však bylo zjištění, že cca 4 % dotázaných nosí spoďáry i déle než týden. Pro některé dotázané je prý to naprosto běžné.

Z průzkumu tedy nevyplynulo nic překvapivého. Čeští muži by se nad sebou měli zamyslet a střídat spodní prádlo častěji. A týká se to i respondentů, kteří uvedli, že spodky nosí „pouze“ dva dny. Kdyby tušili, jak rychle se ve spodním prádle množí mikroorganismy, pravděpodobně by ho měnili mnohem častěji.

Rada na závěr zní: pokud váš partner výměnu spodního prádla neřeší a spíše ji zanedbává, motivujte ho pěkným dárkem. Pořiďte mu pohodlné trenýrky Styx či jiné značkové spodky v různých designových provedeních. Bude se v nich cítit skvěle a pravidelné střídání ho bude bavit!