„Naučím se nový jazyk“ novoroční předsevzetí

Led 11, 2019 | Životní styl

„Hi! Can you Please tell me how to get to Times square? ­

Claro! Tienes que ir a la izquierda y después todo recto. ­

Merci beaucoup mon pote. ­

Di nulla!

 до свидания.“

A je to tady zase. Čas utekl jako voda, sotva jsme se minulý rok rozhodovali, jestli budeme navštěvovat jazykové kurzy nebo ne, už tady máme další rok – a naši novou šanci. Možná to minulý rok úplně nevyšlo, možná jsi to vzdal příliš brzy. Což je obrovská škoda. Jen si představ, kde už jsi letos mohl být. Nicméně – jak jsme říkali, nová šance je znovu tady. A s ní taky článek, proč by se Ti letos rozhodně nemělo stát to, že na své novoroční jazykové předsevzetí zapomeneš dřív, než se nám začnou objevovat první sněženky!

Důvodů, proč se začít učit nový jazyk, je hned nepočitatelně. Pojďme se dnes podívat alespoň na některé z nich:

  1. Otevřou se Ti dveře k lepším pracovním příležitostem

Netřeba říkat, že schopnost mluvit více jazyky Ti dá možnost mluvit téměř se všemi (v tomto jde tedy zejména o jazykové kurzy angličtiny, díky kterým se skutečně domluvíš snad úplně všude). Třeba pak díky znalosti nového jazyka můžeš potkat svého budoucího obchodního partnera třeba na dovolené. Čím víc jazyků ovládáš, tím větší je taky příležitost, že získáš práci, která Tě bude skutečně bavit a zajímat. Proti dalším účastníkům pohovoru budeš mít velkou výhodu.

  1. Během cestování nebudeš mít problémy

Bez pochyb, cestování s alespoň minimální znalostí jazyka (angličtiny nebo jazyka navštěvované země) je vždycky jednodušší. Ať už budeš potřebovat nasměrovat ke známým památkám nebo si budeš chtít jít koupit něco k snědku. A pozor, neplatí vždy, že angličtina je jediný jazyk, který bys na cestách měl umět! Co třeba kurzy němčiny, francouzštiny nebo italštiny? Tyto národy a místní obyvatelé jsou velmi hrdí na svůj rodný jazyk. Alespoň základní fráze se Ti budou rozhodně hodit!

Naučím se nový jazyk

  1. Můžeš se třeba i zamilovat!

Na světě je 7 miliard lidí. Myslíš, že láska Tvého života na Tebe čeká ve vesnici za rohem? Možná Tvoje spřízněná duše vlastně zatím ještě ani nemluví stejným jazykem, jako Ty. Inu, je potřeba to zjistit! + mezinárodní vztahy jsou vůbec ta nejlepší a nejdoporučovanější metoda, jak se rychle nový jazyk naučit (na tuhle metodu jsou i firemní jazykové kurzy krátké!). Tak – do kouta s nudnými učebnicemi – a rychle na rande!

  1. Začneš jinak přemýšlet

  1. Zvýšíš si sebevědomí

Po všech stránkách. Zaprvé, začneš si více věřit, protože jsi tohle skutečně dokázal. Dodržet novoroční předsevzetí není sranda, ale Ty jsi to zvládl! Jazyk, který ses naučil, už Ti nikdo nevezme. Bude posilovat Tvoje sebevědomí po všech stránkách. Ať už v novém zaměstnání, na cestách – nebo můžeš vytahovat jazykové perličky před kamarády u večerního piva!

Jak jsme říkali, důvodů začít se učit nový jazyk je nepočitatelně. A není asi lepší doba pro zkoušení nových věcí, než právě začátek nového roku. A pokud bys měl nějaké pochybnosti s tím, jak se do jazykového vzdělávání pustit, zastav se za námi v centru Brna na Lidické 9 do Jazykové školy PELICAN. Skočíme do toho po hlavě!

PELICAN tým