Vybíráme laserovou tiskárnu pro studenta

Srp 30, 2019 | Radíme

Často se vám doma stává, že byste si potřebovali něco vytisknout, ale nemáte na čem?
Uvažujete o tom, že si pořídíte tiskárnu domů, ale nevíte, zda se vám vyplatí?

Zkuste se zaměřit na laserové tiskárny, již dávno totiž neplatí, že by byly vhodnější jen do firem.
Naopak, jsou stále oblíbenější volbou právě především pro domácí tisk. Proč?

Klady laserové tiskárny

Mezi základní výhody laserové tiskárny patří především rychlost a nadstandardně vysoká kvalita tisku. To tedy tiskárnu předurčuje jako ideální prostředek pro zajištění většího množství tisku.

Určitě se tak vyplatí i pro případ, že máte doma studenta a ten využije tiskárnu pro zkvalitnění své přípravy do školy, třeba pro tisk většího množství podkladů. Tiskárna do školy by měla být důležitým faktorem při rozhodování o její koupi.

Studentům i školákům pomůže s přípravou jejich projektů a úkolů a dopomůže jim k lepším výsledkům při studiu, dokonce i pro mimoškolní kroužky. Domácí příprava je tak bude i víc bavit.

Nízké náklady a vysoká výdrž toneru

Černobílé laserové tiskárny i klasické barevné navíc ulehčí nákladům vaší domácnosti. Vyžadují jen opravdu nízké provozní náklady oproti tiskárnám inkoustovým.

Zásadní výhodou je, že pokud tiskárnu nebudete používat pro větší objemy tisku, ale jen občas, nemusíte řešit problémy se zasycháním toneru. U laserových tiskáren toner nezasychá a vydrží opravdu dlouhou dobu.

Ovládání laserové tiskárny a samotný tisk je velmi jednoduchý a zvládne jej i dítě, které si potřebuje vytisknout podklady pro výuku. I v případě drobné nehody, jako je pokapání vytištěné stránky vodou se nic neděje, protože tisk se nerozmaže, je v podstatě voděodolný.

Stabilita tisku a tichý chod

Vytištěná stránka má čistý a kvalitní vzhled, a i po dlouhé době nedochází k vybledávání stránek jako u použití inkoustu. Laserové tiskárny se vyznačují vysokou stálostí tisku a také nízkou hlučností. I při tisku v pozdějších hodinách, nebudete rušit své blízké.

Nevýhoda výhodou

Co říct o nevýhodách? Snad jen, že se laserové tiskárny poněkud déle „zahřívají“, než inkoustové tiskárny, které mohou tisknout hned. Ale stále jde o pár vteřin, kvůli kterým se vyplatí počkat.

Další možným mínusem je vyšší pořizovací cena tiskárny. Ale tento mínus se může změnit na plus, když si pořídíte repasovanou tiskárnu.

Repasované laserové tiskárny mohou vyjít až o 70 % levněji oproti novým modelům, a přitom můžete získat model z vyšších produktových řad výrobce. Tyto tiskárny mají svou životnost stále před sebou a k jejich repasování dochází z důvodu ukončených leasingů nebo jde o modely z předváděcích akcí.

Všechny tiskárny jsou pečlivě testovány a případné opotřebené díly jsou vyměněny. I na repasované tiskárny dostanete záruku.

Vybrat si můžete na stránkách https://www.incomputer.cz/