Kouzlo Vánoc

Lis 30, 2011 | Rodina, Životní styl

Pomalu se blíží Vánoce, nejkrásnější svátky roku. Máte jistě hodně práce s tím, aby bylo uklizeno, napečeno a vůbec všechno přichystáno. Ale vaše dítě nevnímá, že máte práci. Chce si hrát, jako si hrávalo, když jste měli víc času. Chce vnímat, že je milováno.

Vy to vše sice děláte hlavně kvůli němu, ono vás ale potřebuje stále. A tak je někdy lepší upéct místo dvanácti druhů cukroví jen čtyři nejoblíbenější nebo si, pokud si to můžete finančně dovolit, pozvat někoho na úklid domácnosti. Anebo si obstarejte třeba jen profesionální mytí oken. Dnes je spousta kvalitních agentur, které tuto neoblíbenou činnost rády udělají za vás. A vy se místo toho můžete věnovat sobě, partnerovi a především dítěti.

Investujete do vzpomínek svých i vašeho potomka. Ono si, až vyroste, vzpomene na chvíle pohody, lásky a klidu, které v rodině zavládly, a bude tuto vánoční tradici předávat dál, svým potomkům.  

Není třeba se trápit, že jste něco nestihli, nemáte vycíděné všechno nádobí po babičce, které roky nepoužíváte, nebo jste zapomněli koupit ananas na vánočně prostřený stůl. Vaše dítě ocení, když je pohladíte, chvilku se s ním zastavíte a budete na ně mít čas.

Vánoce jsou také dárky. Dítě nemusí nutně najít pod stromečkem vše, co si přálo. Jeden nebo dva stěžejní dárky, po kterých touží, by tam ale nalézt mělo. Jen tak ho bude hřát u srdíčka, že Ježíšek na něj nezapomněl. Nezapomeňte, že dárky tvoří také obal. Věnujte mu proto trochu času. Ona i krásně zabalená levná hadrová panenka vypadá lépe, než dražší vložená ledabyle do igelitky.

Vánoce přece děláme hlavě pro děti. A tak se snažte, aby ty letošní hřály vás i vaše děti ještě spoustu let u srdíčka…