Kam na prázdninový výlet s dětmi

Úno 17, 2012 | Rodina, Zajímavosti

Jarní prázdniny nemusí jednoznačně představovat pouze radovánky na horách. Pokud nejste nadšenci sáňkování, lyžování a jiných zimních aktivit, můžete jarní prázdniny strávit i jinak. Dávno již pominuly ty časy, kdy v zimě byly hrady a zámky zavřené. V současnosti naleznete v České republice dostatek historických památek, které mají i v zimě otevřeno.

Kromě toho je to také období plné karnevalů a masopustů, užívat si je tedy kde. Magazinzena vám přináší několik zajímavých nápadů na výlety v průběhu jarních prázdnin.

Naše tipy na výlety

  • Od 10. 2. – 21. 2. 2012 se v Praze koná Rej masek. Jedná se o masopustní radovánky v benátském stylu. Program je nachystán jak pro děti, tak i pro dospělé. Součástí tohoto karnevalu jsou i zajímavé soutěže. Více informací naleznete na webovém portále carnevale.cz.
  • Muzeum Čtyřlístek – Doksy bylo otevřeno vloni v listopadu po rozsáhlé rekonstrukci půdních prostor tamní Městské knihovny. Od té doby je zde otevřeno od středy až do neděle mezi 13 a 17 hodinou. Přijít mohou malí i velcí nadšenci tohoto kresleného komiksu.
  • Dinopark Liberec představuje nový park, který je otevřen již od 1. 2. 2012 a návštěníky bude vítat celoročně.
  • Pokud máte rádi zámky, můžete navštívit tradiční masopust na zámku Sychrov. Koná se 25. 2. 2012 a lze jej spojit i s prohlídkou zámeckých interiérů.
  • Na okraji Prahy stojí krásný a romantický Chvalský zámek, který je i v tomto období přístupný široké veřejnosti, ba co víc zve vás na unikátní pohádkovou výstavu paní Vítězslavy Klimtové. Expozice zde bude až do konce března. Najdete tu modrého draka, skřítky i dračí sluj a 19. 2. 2012 se tady koná také pravý nefalšovaný masopust.
  • I Staré Hrady u Jičína zvou všechny nadšence na dva pohádkové okruhy nově zrekonstruovaným hradem. Můžete zde poznávat pohádkové a čarodějné prostředí s draky anebo se jít trochu bát do sklepení. Otevřeno je zde o všech, víkendech, svátcích a prázdninách od 10 hodin rána do 17 hodin.
  • Pokud máte rádi Spejbla a Hurvínka, můžete v době prázdnin navštívit i Divadlo S+H a podívat se na některé z jejich zdařilých představení.

 

Foto: Pixmac.cz