Proč byste se měla vdát

Dub 20, 2012 | Zajímavosti, Životní styl

Svatba je chvilková záležitost, jen jeden den v životě (v tom lepším případě), který stojí spoustu peněz. Proč se vlastně vdávat v době, kdy se každý druhý pár dříve, či později rozvádí? Také se ptáte? My odpovídáme. Přinášíme vám několik celkem pádných důvodů, proč stále stojí za to do toho praštit.

 

 

 

  1. Otázku, zda mají vdavky ještě smysl, si neklademe pouze my, ale i lidé jinde ve světě. Smysl svateb ve vyspělých zemích, zdá se, šel poněkud do ústraní, přesto však většina dívek a žen stále ještě sní o tom svém krásném princi na bílém koni.
  2. Manželství je vnímáno jako závazek, kdy si ten druhý nenechává za zády pro jistotu otevřená vrátka. Může se to jevit z jisté strany jako projev lásky, ale ve své podstatě je svatba i projevem zodpovědnosti a férovosti, ukázkou toho, že se se i nadále budu chovat férově. To, zda tomu tak skutečně je i po svatbě, je jiná otázka.
  3. Pokud se dnes vdávat a nebýt romantikem, ale čistým pragmatikem, tak to je dozajista z důvodů úředního jednání. I když tu existuje nějaký status ohledně postu: druh a družka, ti co zakusili, jistě potvrdí, že nic není jednoduché, jak se zdá. Pokud nejste manželé, nevyřídíte de facto nic.  Nebaví se s vámi úřady, banky a dokonce ani zdravotnická zařízení.
  4. Jako vdaná, či ženatý, můžete čerpat různé úlevy. Sice se všichni v poslední době snaží, aby jich bylo co nejméně, stále se kvůli tomu svatba vyplatí. Jedná se o odpisy na daních na manželku, či možnost zažádání o některý ze státních příspěvků.
  5. Nejpádnějším důvodem ke vdavkám je stále dítě. Ne, že by dnes neexistovala různá opatření, ale z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že s oddacím listem je všechno nějak jednodušší. I na dítě lépe působí, když rodiče mají stejné příjmení (možná poněkud zastaralý, ale prostý fakt).
  6. Studie prokázaly, že svatba má i pozitivní psychologický vliv. Lidé žijící v manželství nejsou tolik stresováni, jsou zdravější, neustále se vzdělávají a žijí déle.
  7. V momentě toho nejhoršího, kdy se jednomu z páru něco vážného stane a on se stane bezmocný, či nedej Bože zemře, ten druhý má pak mnohem snazší cestu domoci se svých práv.

Svatba tedy i v jednadvacátém století smysl rozhodně má. Pokud na svatbu pohlédnete z ryze pragmatického hlediska, je stále výhodná.  Jestli  se svatbě bráníte kvůli vysokým finančním nákladům, můžete si i u nás zařídit úplně jednoduchou levnou svatbu, podobně jako v Las Vegas.

 

Foto: Pixmac.cz