Hodinky Casio se už do Česka nemusí pašovat

Kvě 15, 2012 | Krása, Životní styl

Kolem studentského stolu kolovaly zvláštní hodinky. Neměly ručičky, čas se zobrazoval čísly na malém displeji. Značka Casiotron. „Stály třináct set, mám je od jednoho chlápka,“ skoro šeptal majitel. „Co řekneš ve škole?“ zajímal se kdosi. „Neblázni, ty do školy nemůžu nosit. Vždyť se normálně nedaj koupit!“ Hodinky zapípaly.

Zase údiv všech. Na displeji se značilo 19:00:00, den v týdnu, měsíc a rok 1977. Do Československa se dostaly první digitálky Casio. Po pašeráckých stezkách.

Na přelomu 70. a 80. let minulého století už onen student mohl digitálky Casio klidně nosit i na zkoušky, aniž by učitele dráždil. Třebaže se oficiálně na trhu neobjevily, na rukách je měl každý, kdo chtěl „vypadat“, a to včetně těch, kteří měli jaksi „v popisu práce“ odsuzovat vše, co se vyrobilo na Západě. (Námitka, že značka Casio je japonská, a tudíž z logiky věci „východní“, byla posuzována téměř jako politická provokace.)

V polovině 80. let přišla firma Casio s další převratnou novinkou – hodinky s kalkulačkou! Strojky poháněly miniaturní monočlánky, rovněž absolutně nedostupný sortiment, a tak šedá ekonomika vzkvétala. „Soudruzi“ pochopili, že je lepší se s překupníky spřáhnout, než je usvědčovat a stíhat.

 

Hodinky Casio nosí sportovní ženy

Jenomže kalendáře strojků Casio ukazují rok 2012, hodinky lze v Česku koupit bez problémů a navíc v mnoha typových variantách. Firma Casio vyrábí hodinky elegantní i sportovní. Z oblíbené řady Casio Baby G si mohou vybrat nejen odrostlejší děti, ale také sportovně založené mladé ženy. Hodinky Casio Baby G jsou vybaveny například pětinásobným budíkem, časovačem, kalendářem či ukazatelem světového času. Jsou odolné proti nárazům a mechanickému poškození (minerální sklíčko) a lze se s nimi koupat i rekreačně potápět. V šeru nebo ve tmě se automaticky podsvítí ciferník. Přes všechnu technickou dokonalost jsou hodinky Casio Baby G cenově skutečně dostupné. Pastelové nebo sytě barevné provedení je přímo předurčuje jako módní, ale vysoce technicky funkční doplněk sportovního outfitu moderní ženy.

 

Dokonalá „hračka“ muže potěší

Velkou díru do rodinného rozpočtu kupodivu neudělají ani pánské hodinky Casio. A přitom taková „hračka“ každého chlapa potěší. Například sportovní hodinky z řady Casio G Shock mají zabudovaný kompas, měřič tepové frekvence, výškoměr či barometr, což jsou pro muže téměř „nepostradatelné“ funkce. Jako dárek k významnější příležitosti jsou vhodné hodinky řady Casio Wave Ceptor – radiem řízené naprosto dokonalé malé „technické laboratoře“, které svým elegantním designem podtrhnou charisma muže 21. století.

 

Víte, že…

… hodinky řady Casiotron nebo Casio s kalkulačkou bývají v současné době nabízeny jako vintage styl i za dvě stovky amerických dolarů?

 

Foto: Casio