Nábytek pro lidi bez majetku

Srp 15, 2012 | Bydlení, Životní styl

Zdá se, že se Evropa pomalu hroutí, hospodářská krize ji totiž zasáhla více, než se původně očekávalo. Lidé jsou nuceni sahat hluboko do kapes a šetřit tam, kde už si mysleli, že je to zhola nemožné. I z těchto důvodů se módní trendy i  design vrací do minulosti a hitem jsou recyklované výrobky, vintage věci a nadčasový poněkud strohý design, jehož hlavní předností je samozřejmě nízká cena.

Do centra zájmu se proto dostaly krabice. Život v lepenkové krabici přitom ještě donedávna představoval absolutní dno, kam člověk nechtěl nikdy spadnout. Jenomže dnes je všechno jinak. Světu vládne nábytek z vlnité lepenky.

 

Nábytek z vlnité lepenky

Nábytek z vlnité lepenky v současné době představuje unikátní nábytek, který je zajímavý nejen svým vzhledem, ale také svou cenou (stojí totiž obvykle pouze 1/3 – 1/2 ceny dřevěného nábytku). Nábytek z lepenky má však ještě mnoho dalších výhod. Tou je například lehká konstrukce nábytku, snadná montáž, jednoduchá přenosnost, pevnost (hravě udrží dospělého člověka) a ekologie. Velkou výhodou lepenkového nábytku je i pohodlí, měkkost a možnost kombinace s čímkoliv (dřevem, solitéry, plastem, sklem apod.). Nejenže se již vyrábí z recyklovaného materiálu, ale zároveň může být nábytek z lepenky ještě dále recyklován. Pokud vás omrzí, prostě jej vyhodíte do kontejneru na papír.

Nábytek z lepenky nepotřebuje žádné šroubky, aby držel pohromadě. Přesto je pevný a stabilní. Na rozdíl od dřeva neobsahuje žádná toxická lepidla, prošel při výrobě speciální úpravou a bývá ošetřen proti poškození vodou a ohněm.  Chcete nábytek z lepenky nějak oživit? Natřete ho akrylovou barvou, polepte tapetou anebo samolepkami a na závěr zalakujte Zvýšíte jehoživotnost i odolnost.

 

Moderní nábytek za minimální cenu

Nábytek z lepenky dnes představuje zajímavý designový prvek, který je originální, vtipný a kreativní. Z lepenky se nevyrábí pouze stoly a židle, ale i křesla, pohovky, dětský nábytek, knihovny, nástěnné regály, školní nábytek, komody, konferenční stolky a tak dále. Ve světě je takovýto nábytek hojně využíván nejen ve školství, ale také v knihovnách a na úřadech. S velkou oblibou si jej kupují také lidé s citem pro moderní design a vášní pro nejnovější módní trendy. Bohužel u nás v Česku nábytek z lepenky představuje stále něco neobjeveného a s cenou za níž je u nás nabízen nejspíše i neobjevený nadál zůstane (paradoxně totiž pouze u nás nábytek z lepenky stojí více než ten dřevěný).

 

Foto: Ikea