Legíny jsou pro každou příležitost

Bře 18, 2013 | Krása

Legíny vládnou paní módě posledních několik let. Jestli jste si doteď myslely, že tento kousek oblečení je určen jen ženám s gazelíma nožkama, vyvedeme vás z omylu. Ani ženy „krev a mlíko“ nemusí na legíny a přiléhavé kalhoty zapomenout, stačí je jen správně zkombinovat s dalšími kousky oblečení.

 Nejpohodlnější oděv na světě

Legíny poprvé vtrhly do naší země před zhruba 20 lety. Tehdy byly určené výhradně na cvičení, dámy je s oblibou oblékaly pod nevzhledné dresy na aerobik. A i přesto vydržely v našich šatnících dodnes. Dalo by se říct, že snad žádný kousek oblečení neprošel tak rychlým a převratným vývojem, jako právě legíny. Dnes už totiž nepatří jen do tělocvičny, jejich využití je každodenní. Bavlněné v zimě zahřejí pod kalhotami nebo sukní, v létě osvěží outfit a obléknout je můžete kdykoliv na doma nebo na sport.

Legíny pro každou postavu

Dámské legíny, které najdete snad v každé kolekci na letošní jaro a léto, hýří barvami, materiály i střihy. Barevné kousky s výraznými aplikacemi jsou sice určeny jen štíhlým dámám nebo těm naopak velmi odvážným, ale když budete dobře kombinovat barvy a střihy, můžete si přiléhavé kalhoty dovolit obléknout bez výčitek svědomí také. Ženy se silnějšími stehny by měly upřednostnit buď tmavé legíny – černé nebo šedé a k nim zvolit výraznější barevnou tuniku, která zakryje problematické partie a odvede pozornost na jinou část těla. Ideální jsou buď dámské kalhoty legínového střihu, tedy takové, které budou přiléhavé, lehce zpevní tělo, ale budou postavu jen lehce kopírovat. Dobré a hodně trendy jsou také tregíny – legíny, které imitují klasické kalhoty.

Co na doma?

I doma můžete být trendy. Pohodlné capri legíny nebo legíny tureckého střihu umožní jakýkoliv pohyb, nevytahají se na kolenou jako tepláky a když si k nim vezmete volnější a delší triko, pravděpodobně nenajdete lepší domácí obleček.