Podpořte svůj metabolismus

Pro 20, 2013 | Krása, Životní styl

Zima je pro organismus velice náročným obdobím. Tělo zde bojuje s chladem, inverzí i s náporem těch nejrůznějších bacilů. Bohužel my svému tělu rovněž příliš nepomáháme, nehýbeme se, přejídáme se, pijeme alkohol, málo odpočíváme, skoro nespíme, a pak se divíme, že nás trápí nejen nadbytečné kilogramy, ale i únava, a také i různé zdravotní problémy.

 

 

Když se metabolismus zpomalí…

Metabolismus každého z nás funguje trochu jiným způsobem, může za to jistá genetická predispozice, styl života, stávající onemocnění a dokonce i některé léky. K dalšímu zpomalení metabolismu pak dochází z různých příčin. Rychlost látkové výměny se přirozeně zpomaluje se stoupajícím věkem (obzvláště pro ženu je často zlomový čtyřicátý rok) a někdy za zpomalením metabolismu stojí i bakteriální onemocnění, jež je zapotřebí řešit antibiotiky.

To, že naše tělo nepracuje tak rychle, jak by mělo, můžeme poznat i svým sklonem k zácpě. Když se metabolismus zpomalí, nedochází jen k hromadění metabolitů a tuku v organizmu, ale zhoršuje se rovněž i transfer živin, vylučování toxických látek a dochází ke zpomalení (ne-li zastavení) lymfatického systému. Toto všechno má negativní vliv na celý organismus. Tělo rychleji stárne, zhoršuje se stav pleti, objevuje se celulitida, migréna, únava, špatná nálada, nadbytečné kilogramy a různé infekční nemoci z důvodu oslabené imunity.

 

Jak zrychlit svůj metabolismus

Pakliže se chcete vyvarovat nadbytečných kilogramů a zdravotních problémů, je důležité, abyste svou látkovou výměnu podpořili konzumací potravin urychlující chod metabolismu. Jde o potraviny obsahující omega 3 kyseliny, a dále také zakysané mléčné výrobky, zeleninu, zelený čaj, pomalé sacharidy a kvalitní bílkoviny. Důležitou součástí je také dostatečný denní přísun tekutin a pohybu. Pozitivně na rychlost metabolismu působí i kořeněná jídla, a to hlavně ta, jež obsahují chilli. Podobně funguje i černá káva (ale pozor, nic se nemá přehánět). Na dobrou (nezpomalenou) funkci metabolismu pozitivně působí pravidelný režim, což představuje kvalitní a pravidelné snídaně s dostatkem bílkovin a uspokojivého kvalitního spánku o minimální délce 8 hodin. Je nutné, aby vaše jídlo bylo pestré, vyvážené a bylo konzumováno v klidu (ne u pracovního stolu).

Své tělo můžete podpořit a pročistit i přírodní cestou. Pozitivní vliv na organismus má kupříkladu kopřivový čaj, jaterní čaj, čaj Lymfodren od RYORU, ostropestřec mariánský, vitamíny biotin, riboflavin, pyridoxin, a dále pak ještě i vápník, hořčík a zinek. Z homeopatik pozitivně na organizmus působí i Heel Lymphomyosot. S tímto problémem vám mohou skvěle pomoci profesionálně provedené lymfodrenáže, případně podtlakové cvičení v posilovnách známé jako Vacu Therm. Nezapomeňte se však předem o těchto podpůrných prostředcích poradit se svým ošetřujícím lékařem.

 

Foto: Freerangestock.com