Soutěž: Nejkrásnější vlasy na světě

Čvc 22, 2014 | Soutěže

Všichni se těší na léto, ale těší se také vaše vlasy? Žár letního slunce je vyšisuje a zbaví vlhkosti, takže se pak snadno lámou. Další nástrahou je chlorovaná a slaná voda, která je opět vysušuje a zbavuje lesku. A navíc je oblíbeným letním účesem drdol – vlasy jsou pevně stažené gumičkou a to jim také neprospívá. Nečekejte na konec léta a zničené vlasy. Začněte se o ně starat hned!

Účes co nezatěžuje

Nenoste kovové spony do vlasů, do nich se vlasy zachytávají a ničí. Pokud ale nevydržíte bez ohonu, používejte klasickou gumičku a její umístění měňte. Rozhodně je lepší vlasy nezatěžovat každý den stejným účesem.

 

Zchladit a regenerovat

Jednou týdně by naše vlasy měly dostat regenerační nálož v podobě masky na vlasy. Není potřeba si kupovat speciální a drahé přípravky. Vyzkoušejte pomocníka, kterého možná máte už doma. Je to 100% Aloe vera gel (např. ESI), omlazuje vlasy a zásobí je živinami, dodává větší pružnost a zabraňuje lámání. Některé výzkumy tvrdí, že pomáhá i proti vypadávání vlasů. Gel můžete použít jako masku nebo kondicionér. Aloe vera pomáhá vlasům udržet správnou hodnotu pH, což má za následek přirozené zvýšení růstu vlasů. Zároveň pomáhá vlasům udržet vodu a vlhkost. Používejte čistý Aloe vera gel bez parabenů a vyzkoušejte také Aloe vera gel s Tea tree oil a vitamínem E. Tea tree má protizánětlivé účinky a hubí bakterie, vitamín E oceníte proti vypadávání vlasů. Aloe vera gel navíc nevyužijete jen vlasy – pomůže i s regenerací pokožky, proto je vhodný na spálenou kůži po opalování.

 

Barva plná přírody

Kdo vyznává zdravý životní styl, může se inspirovat i v případě, že si chce barvit nebo tónovat vlasy. Henna je prášek, který vzniká rozemletím lístků keře Henny. Je to oblíbené barvivo zejména v Indii, kde se jím ženy tetují – zdobí si zejména ruce a nohy. Takto se zdobí zejména při různých obřadech, protože věří, že jim Henna (hindsky Mehandi) přinese štěstí. Rostlina Henna má přírodní žlutooranžové barvivo, to chytá na každých vlasech trochu jinak, ale v současné době se dají koupit i další požadované odstíny, ty vznikají smícháním s dalšími přírodními barvivy. Také záleží na době působení a na původní barvě vlasů. Henna obsahuje výživné látky, které vlasy zpevňují, dodávají jim lesk a hladkost, pružnost a přirozenou krásu. Zabraňují třepení, lámání a vypadávání vlasů. Působí proti lupům, zamezuje nadměrnému maštění pokožky. Použití henny vlasům prostě vdechne nový život, rozzáří je a zpevní. To můžete pozorovat už po prvním použití.

 

Mýt si vlasy venku

Máte blízko k přírodě a trávíte léto nejradši venku? Tak to jste se už nejspíš dostali do situace, že si nebylo kde umýt vlasy – jedině v rybníce nebo v potoce. Běžné výrobky by se v přírodě neměly používat, nejenže jí škodí, ale velmi často je to i zakázané. Ale existují i alternativy slučitelné s přírodou. Je to třeba prášek Aritha, přírodní vlasový šampon v prášku. Čistí pokožku hlavy a dodává vlasům přirozený lesk. Má výborné pěnicí vlastnosti a dá se použít i na celé tělo.

 

Přírodní síla

Konopí je rozšířené v oblasti péči o pleť, ale co ho vyzkoušet na vlasy? Pár kapek konopného oleje do vlasů (např. Cannol) pomůže jejich regeneraci, zajistí zdravou vlasovou pokožku a eliminuje vypadávání a lámání vlasů. Neobsahuje chemické stabilizátory. A co strom Neem? Každá část Neemu, od kořene až po poslední lístek, je pro nás velmi prospěšná.  U nás mnoho lidí tento strom nezná, ale v Indii jsou účinky Neemového stromu známy více než dva tisíce let pro své hojivé a regenerační účinky. Neemový šampon obsahuje výtažek z listů Neemu a čistý esenciální bergamotový olej. Očišťuje a vyživuje vlasy a pokožku hlavy. Šampon napomáhá k ošetření poškozených vlasů a také napomáhá k odstranění lupů. Použít jej lze na všechny typy vlasů, zvláště je vhodný pro problematickou, citlivou a svědivou pokožku hlavy.

 

Máme pro vás soutěž!

Chcete vyhrát jeden ze tří konopných olejů Cannol? Stačí, když olikujete naši novou facebookovou stránku, kterou najdete na https://www.facebook.com/Magazinzena a do soukromé zprávy nám do čtvrtka 31. 7. napíšete svoje tipy na letní péči o vlasy. Nejzajímavější 3 příspěvky odměníme jedním z olejů Cannol.

Pravidla soutěže najdete zde.