Kam na zimní výlet

Led 15, 2015 | Rodina, Zajímavosti

Máte pocit, že v zimě se nedá dělat nic jiného, než řádit na sněhu nebo sedět doma? Během ledna a února se nudit rozhodně nebudete, i když nejste příznivci zimních radovánek. Třeba se vám bude líbit některý z našich zimních cestovatelských tipů.

Dotyk historie

Asi nejzajímavější výstavou v Praze, která potrvá až do poloviny března, je „Hrady a zámky objevované a opěvované“. V Jízdárně Pražského hradu si můžete prohlédnout jednu z největších českých cenností – relikviář svatého Maura, případně třeba i Kosmovu Kroniku, konkrétně její rukopis pocházející z Budyšína.

Výstava ledových soch, kam se neplatí vstupné. Tak přesně tu najdete, stejně jako v minulých letech, na Pustevnách v Beskydech. Tyto sochy vytvářejí umělci z celého světa, jeden z nich pochází až z daleké Indonésie.

Zimní hrady a zámky

Romantický zámek Hluboká nad Vltavou lze navštívit i v zimě. Prohlídka jednotlivých místností nabízí pohled třeba na lovecké zbraně a trofeje, jídelny, pracovnu a ložnici někdejších majitelů z rodu Schwarzenbergů. Pokud se vydáte na výlet s dětmi, určitě neopomeňte místní ZOO.

Až do února potrvá v Praze další historická výstava, která má opravdu mimořádný význam. Terakotová armáda prvního čínského císaře, která pochází ze třetího století před Kristem, je opravdu monumentálním dílem. Na Praze 7 si tak můžete prohlédnout na tři sta po zuby vyzbrojených vojáků, snad vás neodradí ani lehce vyšší vstupné, protože tento zážitek stojí za to.

Zajímavé akce pořádá i pražská ZOO

Noční prohlídky během ledna přiblíží dětem i dospělým noční režim řady afrických zvířat, obdivovat můžete nejen želvy a hrochy, ale i nádherné kočkovité šelmy a další. Kde? No přeci v pražské ZOO!

 

Foto: archiv ZOO Praha