5 důvodů, proč používat opalovací krém

Srp 7, 2016 | Krása, Rodina, Životní styl

Ačkoli v dnešní době existuje řada studií o tom, že nedostatečná ochrana před sluníčkem během léta může vést až k rakovině kůže, stále najdeme lidi, kteří se opalovacím krémům vyhýbají.

Důvodů je několik. Krémy považují za zbytečné, ekologicky závadné nebo příliš drahé. Nepoužíváním opalovacích krémů se však vystavují několika rizikům a to nejenom těm, která jsou spojená s rakovinou kůže. Proč tedy opalovací krémy rozhodně nepodceňovat?

1. Rakovina kůže

Nejzávažnější důvod, kvůli kterému lidé používají opalovací krémy. Jejich nanesení vám zabere jen pár minut, ale při správném používání poskytnou vaší kůži velkou ochranu. Především pak lidé se světlým typem kůže a větším množstvím mateřských znamének by rozhodně neměli opalovací krémy s vysokým ochranným faktorem při pobytu na slunci vynechat.

2. Stárnutí kůže

Dalším důsledkem, který vás při přílišném pobyt na sluníčku postihne, je spálení. A to rychleji nastane, pokud opalovací krém vynecháte. A co takové spálení přináší? Kromě bolesti, kdy kvůli spáleným zádům v noci nemůžete spát, také rychlejší stárnutí kůže. Pokud často pobýváte na slunci bez ochrany, sluneční záření kůži vysušuje, ta pak ztrácí pružnost a vrásky jsou na světě.

3. Hydratace

Používání opalovacího krému znamená také hydrataci pro vaši pokožku. Omezíte tak tvorbu šupinek, které nejenom že nevypadají hezky, ale zároveň dík nim ztrácíte své opálení.

4. Dohněda, ne dočervena

Pokud nechcete namísto svůdné bronzové barvy chytnout rajčatovou červenou, opalovací krém je nutností. Navíc díky opalovacím krémům si zajistíte, že vaše opálení vydrží déle, na rozdíl od načervenalé pokožky, která se vám může rychle oloupat.

5. Ochrana dětí

Všechna možná rizika, která jsou spojená s nechráněným opalováním, platí pro děti dvojnásob. Jejich jemná pokožka je ke spálení velmi náchylná, je proto přímo nutné dodržovat při pobytu dětí na slunci nejenom používání krému, ale také pokrývky hlavy. Pro děti je vhodný minimální ochranný faktor 30.