5 tipů pro podzimní péči o pleť

Říj 17, 2017 | Krása, Životní styl

I když se nás snaží počasí trochu zmást, venku už je podzim. Takže končí období minimalistického líčení a začíná doba, kdy musíme pleť chránit víc než jindy. 

Tohle by měla být vaše podzimně zimní mantra pro zářivou pleť.

Relax několikrát týdně

Méně světla znamená i zvýšený stres. Naordinujte si aspoň dvakrát týdně chvilku jen sama pro sebe. Když bude ve vaně, přidejte i peeling celého těla a aspoň na půl hodiny vypněte. Se skleničkou vína nebo oblíbeným časopisem v ruce to půjde ještě líp.

Výživa ve dne i v noci

Se změnami teplot se jemná kůže na obličeji vyrovnává těžko. Dopřávejte jí proto pravidelnou péči v podobě regeneračních krémů nebo momentálně velmi populárních suchých olejů. Naopak zapomeňte na hydratační. Díky vysokému obsahu vody nejsou vhodné především do mrazivých dnů.

Perfektní líčení

V létě jste si díky přirozenému opálení možná vystačila s BB (nebo CC) krémem a řasenkou. Na podzim a v zimě slouží líčení jako ochrana před okolními vlivy, tak si s ním trochu pohrajte. Samozřejmostí by měl být kvalitní make-up, který je vhodné aplikovat v několika slabších vrstvách – déle pak vydrží. Abyste se nemusela trápit s měnícím se odstínem pleti, zafixujte jej transparentním pudrem. Novinka od Dermacolu tváři dodá sametový nádech a zároveň ji rozjasní. Smyslnou tečkou je rtěnka, samozřejmě v hydratační verzi. Stále letí nude odstíny nebo naopak extrémně výrazné barvy. Vyberte si podle sebe, ale myslete na pravidlo, že zvýraznit je dovoleno buď oči nebo rty. Obojí najednou působí lacině.

Bacha na ruce

Spoustu žen trápí v chladném počasí suché ruce a exémy. Nečekejte, až budou volat hřbety vašich dlaní SOS, ale preventivně je mažte, kdykoliv si vzpomenete. Třeba novým krémem na ruce z řady Dermacol Aroma Ritual s vůní červených jablek a skořice.

Objev roku: houbička na make-up

Samotná houbička na make-up zase takovým objevem není. Ale letos přišli kosmetické firmy s přelomovou inovací. Houbičku na make-up zaoblily tak, aby se s ní maximálně dobře pracovalo a inovovaly materiály. Výsledkem je nezbytný pomocník, díky kterému si na tvář nanesete make-upu přesně tolik, kolik je potřeba a navíc perfektně rovnoměrně. V čem je fígl? Houbičku je třeba před použitím navlhčit!