5 nejoblíbenějších jmen pro dítě

Pro 10, 2017 | Rodina, Zajímavosti, Životní styl

Konečně jste se dočkala! Budete maminkou! Gratulujeme :). Teď nastává období nevolnosti, citlivých měsíců, kdy vás rozbrečí jakákoliv reklama v televizi, radostných příprav na příchod miminka a samozřejmě také výběr jména. Nebojte se, nenecháme vás v tom samotné. Prozradíme vám TOP 5 moderních a oblíbených jmen pro miminka včetně jejich významů.

Ema

Nevíme jak vám, ale nám se u tohoto jména hned objeví roztomilá dceruška Rachel ze seriálu Přátelé. Nevěděla, jak ji pojmenovat, zkoušela různá jména, a když vyslovila jméno Ema, hned bylo jasné, že je to to pravé jméno. Máte to tak stejně? Pak bystě měla vědět význam tohoto jména. Původem je Ema německé jméno. Význam tohoto jména je celý o lásce a půvabu. Ženy pojmenované Ema by měly být starostlivé, milované a veselé.

Valerie

Jméno, které je stále častější a rychle šplhá po žebříčku oblíbenosti. Valerie je elegantní jméno, které je originální a hravé. Valerie znamená moc, síla a zdraví. Nositelky tohoto jména by měly být veselé, optimistické, inteligentní a cílevědomé. Zajímavá kombinace, co říkáte?

Sofie

Ano, ano, my víme. Jméno Sofie by se dalo zařadit mezi vítěze holčičích jmen. Je to tak ale oprávněné. Sofie zní vznešeně, zdrobněle Sofinka, nebo Sofi zní ale roztomile, nemyslíte? Podle numerologů toto jméno v sobě skrývá mnoho. Sofie mívají umělecké sklony, jsou velmi oblíbené, půvabné a ke štěstí potřebují především rodinné zázemí.

Tobiáš

Nesmíme zapomenout také na kluky. Jméno Tobiáš je přejato z hebrejštiny. Ve významu tohoto jména znamená dobrotivý. Podle hvězd jsou muži pojmenovaní Tobiáš mírumilovní. Dařit se jim bude v podnikání a obchodní sféře. Umí také skvěle naslouchat ostatním.

Matyáš

Moderní pojetí jména Matěj. Obě tato jména pochází z hebrejštiny a znamenají „dar od Hospodina“. Matyášové bývají svéhlavé a konfliktní povahy, což z nich dělá pěkné rebely. Jsou ale také velmi nápadití, ze všeho nejvíce touží právě po realizaci svých nápadů. Milují také cestování a poznávání neprozkoumaného.