Můj šéf mě nemá rád: jak to změnit?

Led 5, 2018 | Peníze, Životní styl

Vše je špatně, nic není dobře. Děláme pořád nějaké chyby, nic neuděláme pořádně. Přesně tak se občas cítí v práci skoro každá žena. Málokterá patří mezi oblíbenkyně svého šéfa. Co udělat, abyste se stala jeho pracovním zlatíčkem?

Dodržování pracovní doby

Den má 24 hodin – 8 hodin by se mělo pracovat, 8 hodin odpočívat a zbylých 8 hodin je vyhrazených na spánek. Přesto nám tolik hodin nestačí, abychom si vyřídili soukromé záležitosti. Proto nám často nezbývá nic jiného, než ubrat pár hodin spánku a samozřejmě také pár hodin práce. Aby se vám to nevymstilo, přijďte ten den do práce dříve, abyste měla svou práci hotovou. Nebo naopak následující den počítejte s tím, že zůstanete déle, abyste dala jasně najevo, že berete svou práci vážně.

Čtení myšlenek

Každého nadřízeného obtěžuje, když se ho někdo pořád dokola ptá na milion otázek k práci. Pokuste se nepatřit mezi zaměstnance, které ho naštvou hned po ránu, a čtěte jeho myšlenky. Předcházejte pracovní úkoly dříve, než vám je stihne zadat. Šplhnete si u něj, když zjistí, že už máte svou práci dávno hotovou, a to bez jakýkoliv dotazů a nejapných poznámek, proč tu práci musíte dělat zrovna vy.

Dobrá nálada

Ačkoliv je váš šéf permanentně zamračený a tváří se, jakoby mu ubližoval celý svět, vy musíte být tou, která vytvoří dobrou náladu. Víme, jak je těžké smát se a vtipkovat, když vás šéf zrovna naštval, ale ukňouránky nemá nikdo rád. Úsměv a mávat! Dobrá nálada na pracovišti je základ úspěchu.