Vhodný výběr účesu k brýlím

Čvn 19, 2018 | Krása, Radíme, Životní styl

Za trendy šmrncovním účesem v kombinaci s brýlemi se zajisté každý rád otočí. Vybrat si nejen správné brýle, ale i vhodný účes k nim je něco, co vyžaduje smysl pro detail. Výsledkem je pak osobitý, jedinečný styl, který nelze přehlédnout.

Brýle samozřejmě vybírejte v prvé řadě podle tvaru svého obličeje. Pokud totiž brýle nesedí k obličeji, účes už to nezachrání. Správný tvar brýlí dá vyniknout vašim rysům a každý tvar obličeje má své plusy i mínusy. Neexistuje žádný tvar obličeje, který by šlo označit za lepší a horší. Pokud s nošením brýlí teprve začínáte, můžete se cítit krapet rozčarovaně, ale věřte, že je to pouze nezvyk.

Existují ženy, které se nemohou dočkat letní sezóny, aby mohly nasadit brýle na obličej, případně nosí nedioptrické brýle, pouze jako doplněk. Brýle jsou pekelně sexy, ale musíte jim přijít na chuť a naučit se je nosit. Přečtěte si dnes, jak svůj zrakový problém přeměnit v příležitost vytvořit svůj vlastní osobitý styl včetně účesu. Nechat vyniknout své obličejové rysy a získat harmonickou image.

Pár tipů a triků pro výběr brýlí

  • Vysoké čelo – brýle, které si vyberete, by měly zlehka zakrývat vaše obočí a být tak vysoko, aby to působilo, že mezi očima a vlasovou linií je menší prostor, než doopravdy je. Nicméně pozor, ať nezvolíte obrovské brýle pro jinak křehký obličej.
  • Brada vysunutá dopředu – pokud je vaše brada dominantní, měla by spodní hrana brýlí být kulatá a horní hrana brýlí poblíž obočí nějakého zajímavého tvaru či detailu (zdobení), protože odlákáte pozornost právě od brady.
  • Jemné či velmi světlé obočí – horní obroučky brýlí by měly být v horní části tmavé a ve spodní části světlé. Tmavá část nahoře nahradí nevýrazné obočí.
  • Vrásky smíchu – věčným smíškům se mohou dělat po stranách tváře vrásky. Ty se nejlépe ukryjí za široké postranní nožičky brýlí a široké obroučky.
  • Kulaté tváře – kočičí brýle anebo retro brýle z 50. a 60. let jsou nejen módním hitem, ale dokáží opticky prodloužit kulatý obličej a zvýrazňují linie kolem tváří a očí.

Brýle a vlasy

Máte spadeno na krásné sluneční brýle Gucci, ale nevíte, které si vybrat a jaký účes k nim zvolit? Pak čtěte dál.

  • Jemné vlny – jemné vlny sluší téměř každé ženě. Nejlépe lichotí ženám s hranatým typem obličeje, protože dokážou zjemnit ostré rysy. Ovšem je zde rozdíl v krátkých a dlouhých vlasech. Objemné dlouhé kadeře převáží dojem z obličeje, kdežto kratší vlnité vlásky a brýle přidají na jemném stylu.
  • Ofinka – zvážit můžete účes bez ofinky, která zlehka padá přes čelo. Vyhněte se však tomu, že vlasy zakryjí převážnou část vašeho obličeje a brýle tu zbývající. U dlouhých ofin si na toto dejte pozor. Pokud nejste tajná agentka, která kryje svou identitu.
  • Pěšinka – žádné pravidlo pro pěšinky neexistuje. Brýlím lichotí jakákoliv pěšinka. Ať už ve středu hlavy, na straně či žádná, pouze hladce sčesané vlasy.
  • Pramínky – pokud zvolíte hladce sčesaný účes, pak nezapomeňte vytáhnout pár pramínků vlasů, ať nepůsobíte příliš vyžehleným dojmem. Pramínky od brýlí pozornost neodpoutají, ale naopak se krásně doplní. Patříte-li k odvážnějším, zkusit můžete i barevné pramínky, které budou ladit s dalším outfitem či obroučkami brýlí.
  • Ležérní culík – ležérní culík či nedbalý drdol je rovněž skvělou volbou k brýlím. Slušet bude především rebelkám.
  • Barva vlasů – svou roli sehrává nejen délka vlasů, účes, zda jsou rovné či vlnité, ale i barva. Pro světlé vlasy jsou lepší obroučky jemných barev, tmavé vlasy snesou i něco odvážnějšího a sytější barvy.