Vybrat a koupit skříň zvládnete i vy. Jak na to?

Čvc 26, 2018 | Bydlení, Radíme

Říkáte si, že věci spojené s nákupem správného nábytku jsou mnohdy mužskou činností? Že vaším úkolem je pouze to, že se zaměříte na konkrétní barevný dekor a odstín? Určitě ne. Pokud vybíráte skříň, buďte si jista, že to zvládnete i vy. Jak a to?

Změřte prostor, kde bude umístěna

Jedna z klíčových věcí kterou je třeba udělat. Změření prostor je důležité proto, abyste přesně věděla, jak velkou skříň vlastně budete poptávat. Pamatujte na to, že důležité jsou hned tři rozměry. Půjčte si od manžela nebo partnera metr a začněte měřit. Raději dvakrát, abyste měla jistotu, že se nestala jakákoliv chyba. Důležité jsou pro vás hlavní tři rozměry, a těmi je:

  • Délka
  • Hloubka
  • Výška

Skříň můžete vybrat online

Rozměry tedy máte. Nyní se můžete pustit do samotného výběru. Určitě není nutné nijak jezdit, ani se domlouvat s okolními truhláři. Žijeme v moderní době a tak je možné i tento celkem velký kus nábytku snadno pořídit online. A jak na to? Jednoduše. Stačí se podívat na web, kterým jsou známé levne-skrine.cz. Ten by měl být správným výchozí bodem i pro vás. A jelikož znáte správné rozměry, přesně víte i to, které varianty se do vašeho domu nebo bytu vejdou a které nikoliv.

Na co myslet při výběru?

Tím hlavním je určitě to, jak bude skříň vypadat. Na trhu je dnes celá řada různých variant s ohledem na dekory i odstíny. Tady necháme průchod vašemu vkusu. Dále je dobré zaměřit se na celkové vnitřní rozložení, a to pokud jde o police a také prostor pro ramínka. Opomíjet nelze také typ otevírání. Může to být klasické řešení, nebo posuvné. To hlavní je za vámi a dále už můžete myslet jenom na doplňky. Například na různé úchytky, ale třeba také na to, zda bude právě vaše skříň doplněna zrcadlem. I tady hraje hlavní roli při výběru jenom jedna jediná věc. Tou jsou vaše preference. Uvědomte si, co chcete a potřebujete a toto poptávejte.