Trpí vaše dítě atopickým ekzémem?

Led 27, 2019 | Krása, Radíme, Rodina

A nezpůsobujete mu ho nevědomky sami?

Víte, že většinu toho, co na sebe namažeme nebo čím se umyjeme, naše tělo absorbuje? Obvykle to s ním hezky zamává. Potom se nemůžeme divit, že nás v důsledku toho ničí nemoci, které naši prarodiče vůbec nepoznali.

Ať již se jedná o kožní poruchy v podobě ekzémů, zarudlé svědící pokožky, či závažnější vnitřní nemoci vznikající v důsledku absorpce rakovinotvorných látek.

Příčiny potíží

Ukázkovým příkladem reakce pokožky na chemikálie z okolního prostředí je atopický ekzém. Dnes stále častěji se vyskytující kožní onemocnění napříč všemi generacemi. Atopický ekzém bývá obvykle alergického původu, na jeho vzniku se tedy mimo jiného podílejí látky, které sníme a namažeme si na kůži.

Včetně těch, kterými si kůži umyjeme. Obvykle se k němu připojují další alergie, kopřivky, záněty, a podobně. Vše spolu souvisí. Odstraníte-li ze svého životního prostoru většinu zbytečných a škodlivých chemikálií, zbavíte se i obranné reakce těla, v podobě nemoci.

Zjistěte, co na sebe mažete

Základem všeho je informovanost. Zkuste se někdy začíst do složení kosmetiky, kterou kupujete. Skrývá se za tajemnou zkratkou INCI a pořadí uváděných látek je sestupné podle procentuálního zastoupení složky ve výrobku.

Našli jste ve svém krému minerální oleje a parafíny? Přesně to jsou levné zbytky po destilaci ropy. Nebo soli hliníku v antiperspirantu (Aluminum…)? To jsou rakovinotvorné látky uzavírající póry, které již nejedné ženě pomohly k rakovině prsu.

V šampónech nacházíte silně alergenní parabeny narušující hormonální rovnováhu? Nebo biologicky neodbouratelné silikony, které následně zaneřádí přírodu? Zamyslete se nad tím, co kupujete.

Přírodní kosmetika = klíč ke zdravému životu

Neničte dále své tělo ani okolí a zaměřte se raději na BIO kosmetiku. Kosmetika bez chemie vašemu tělu jenom prospěje, možná se zbavíte vleklých kožních problémů a předejdete nemocem ve vyšším věku.

Je libo certifikovanou přírodní kosmetiku?

Jednou ze značek, která certifikovanou přírodní kosmetiku nabízí, je dánská společnost Urtekram, která kosmetiku vyrábí již od roku 1972. Svoji kosmetiku firma certifikovala jedním z nejnáročnějších certifikátů pro kosmetické výrobky, certifikátem Ecocert.

Díky němu si můžete být jisti, že minimálně 95 % objemu výrobku od společnosti Urtekram je přírodního a rostlinného původu a minimálně 10 % všech ingrediencí pochází z ekologického zemědělství.

Nebo dokonce veganskou?

V sortimentu nabízených výrobků najdete vše od krémů na ruce po šampóny, balzámy, pleťové krémy, tělová mléka, oleje, zubní pasty pro dospělé i děti. Vše v kvalitě B či VEG. Á zkratku VEG jsme ještě nezmínili.

Řeč je o veganské kosmetice, striktnější verzi BIO kosmetiky, která neobsahuje žádné živočišné produkty, je tedy 100 % rostlinného původu. Jste-li tedy zapřisáhlý(á) vegan(ka) a důsledně se vyhýbáte živočišné stravě, můžete svoji životní filozofii podpořit i volbou kosmetiky. Nezapomeňte, zkratka VEG.

Autor: Urtekram