10 vět, které neradi slyšíme

Bře 4, 2019 | Radíme, Životní styl

Snad každý z nás je alergický na určitou větu či frázi. Zejména nám všeobecně vadí vtíravé dotazy týkající se našeho soukromí nebo bolavého místa. Stejně tak neskáčeme štěstím, když nám určité oznámení zkříží plány nebo nás ztrapní. Najdete na následujících řádcích hlášky, při kterých se i vám otevírá kudla v kapse?

Hele, a nejsi ty na mužský nějak moc vybíravá?

Tuto větu tu a tam pronáší kamarádky ve snaze utěšit ženu, která je už dlouho single a ne a ne natrefit na toho pravého. Vy ale zkrátka nechcete trávit čas jen tak s kdekým, jen aby kamarádky mlčely…a tahle věta vás zvedá ze židle.

Miminko ještě neplánujete?

Ptá se každý, jakmile se blížíte třicítce. A zpravidla je jedno, zda jste muž nebo žena. Společenské stereotypy jsou neúprosné. Jakmile byste si ale dítě opravdu pořídili, začnou se rojit věty typu: „A nejste na to ještě moc mladí? Nechtěli jste ještě trochu užít a cestovat? Jé, to teď přijdou jen samé starosti!“

A co vy, kdy do toho praštíte?

Podobné dotazy samozřejmě směřují ke svazku manželskému. Často bez ohledu na to jak dlouho spolu partneři jsou a kolik jim je let. Někdy je to vtipné, někdy vás to potěší, poněkolikáté opakovaná otázka každého ale spíše otráví.

Za prosinec a leden máte několik hodin přesčasu. To je k vzteku, a my je zrovna od začátku roku přestáváme proplácet…

Ne, tak tohle byste od šéfa slyšet nechtěli. Především ne po tom, co tvrdě a svědomitě pracujete a pečlivě si zapisujete každou hodinu strávenou v zaměstnání mimo stanovenou pracovní dobu.

Mami, tati, tak to je ON – ten s tím propíchaným jazykem, říkáme mu Drsnej Džordž

Každý rodič se přeje, aby si jeho potomek našel hodného a slušného a zaopatřeného partnera. Jakékoli odbočení o našich představ nás děsí.

Miláčku, co kdybychom si dali na chvíli pauzu?

No comment.

Vaše karta byla zablokována.

… A k tomu nervózní prodavačka, za vámi fronta až ke dveřím a v peněžence žádná hotovost. Nezbývá vám, než se otočit na podpatku, proklestit si za nesouhlasného mlaskání cestu čekajícím davem a vrátit zboží zpátky. A pak se tiše vytratit.

Došel benzín.

Jen dvě slova a jak dokážou rozzlobit. Nejméně nás tato věta pochopitelně potěší, když široko daleko není v dohledu žádná čerpací stanice a vy zrovna máte velice naspěch.

Dobrý den, máte čas na krátký monitorovaný hovor?

Zaměstnanci infolinek nikdy nespí a volají nám zpravidla ve chvíli, kdy očekáváme od někoho jiného OPRAVDU důležitý hovor. Slyšíme zvonění, rychle lovíme mobil, přijímáme v očekávání hovor a uslyšíme „Dobrý den, máte čas na krátký dotazník ohledně kuchyňských spotřebičů?“ Ufff.

Ta svíčková je dobrá, ale maminka dělá tu omáčku přeci jen trochu jinak…

I když to partner vůbec nemyslí špatně, většinu žen podobné věty stoprocentně urazí. Připomíná to trochu tichý souboj o to, kdo se o muže postará lépe – maminka, nebo partnerka?