Jak na celulitidu

Zář 11, 2019 | Krása, Radíme

Celulitida, jinak řečeno pomerančová kůže, trápí spousty žen a v mnoha případech také muže. Rozhodně to však není věc, na kterou by měl být člověk pyšný. Jak se však této kosmetické vady zbavit?

Existuje mnoho názorů, teorií jak se scelulitidou jednou provždy rozloučit. Detaily se rozlišují, ale základ je stejný – musíme pro to něco udělat! Nicneděláním se celulitidy nikdy nezbavíme. Dokonce ani speciální přístroje, které nám jsou neustále nabízeny vrámci různých reklam a letáků, nám nezaručí stoprocentní výsledek, jestliže nezapojíme cvičení, denní procházky..jednoduše pohyb! To je základ, a kdo jej nedodržuje, cestu kcíli buď nenajde, nebo je velmi složitá a mnohem delší, než kdybychom si třikrát do týdne vyšli aspoň na hodinovou procházku.

Jak vůbec snížit riziko vzniku celulitidy?

Začněte se zdravým jídelníčkem. Omezte jídla plná tuků a olejů, zařaďte vhodné množství ovoce a zeleniny. Nejlepší způsob úpravy potravy je dušení a hned poté vaření. Snažte se vyhnout smažení na olejích a pečení svelkou kostkou sádla či másla. Rozvrhněte si jídlo – kdy co budete jíst, jak často – a hlavně, nepřejídejte se! Všichni známe pravidlo „jezte vmenších porcích vícekrát denně, ne naopak“. Zdravý jídelníček, to je první krok ke krásné postavě bez celulitidy.

Cvičení, cviky, masáže..

je nad tisíce způsobů ale který vlastně zabere nejvíce? To je u každého jiné. Důležité je, aby vás cvičení bavilo, nenudily se při něm a už vůbec se do cvičení nenutily. Po chvíli se totiž podvědomě přemluvíte a scvičením přestanete. Tohle znám zvlastní zkušenosti.

Pro začátek si najděte, třeba na internetu, nějaké jednoduché cviky a postupem času zvyšujte obtížnost. Pusťte si ktomu nějakou hudbu a uvolněte se, nebuďte napjatí. Důležité je, se před i po každém cvičení pořádně protáhnout. Předejdete tak bolavým svalům druhý den po cvičení.

Nevíte si rady?

Podívejte se na internet. Je spousta článků o celulitidě, jak jí předejít a jak se jí zbavit. Spousta je toho také vknížkách. Každý člověk se může zbavit pomerančové kůže – bez výjimky. Stačí jen chtít!

Přeji všem úspěšný boj scelulitidou!

Barbora Stránská