Byty u parku na Žižkově lákají na bydlení už v roce 2022

Srp 23, 2021 | Bydlení

Zaplatit zálohu, splácet úroky a začít bydlet teprve za několik let až se projekt dokončí? To v případě rezidenčního bydlení Byty u parku neplatí, protože výstavba v oblasti horního Žižkova v Praze již probíhá a kolaudace je naplánována na příští rok. Noví obyvatelé se tak mohou stěhovat už zanedlouho, stále navíc zbývá několik volných bytů z celkového počtu 272 v jedenácti bytových domech, které navazují na blízký park Židovské pece.

Pro jednotlivce i velké rodiny

Rezidenční projekt Byty u parku vzniká pod patronátem společnosti Metrostav Development, která zadala architektonický projekt renomovanému pražskému studiu Architecture Interior Project, jehož architekti pracovali na zakázkách po celém světě. Pro tento návrh zvolili funkční moderní architekturu s maximálním přísunem denního světla. V interiérech se odráží inteligentní řešení nabízející využití veškerého prostoru. Jednopokojové byty jsou od 30 m², naopak prostorné byty 5+kk nabízejí podlahovou plochu přes 140 m², což ocení rodiny s dětmi. U bytů 4+kk lze navíc volit mezonetové uspořádání a oddělit pracovnu schodištěm.

V zeleném srdci metropole

Proč dojíždět za procházkami v přírodě, když je zeleň na dosah? Velkou výhodou bydlení na pražském Žižkově je množství parků, které se v této čtvrti nacházejí. O Žižkovu se totiž mluví jako o zeleném srdci metropole, bytové domy mají přímo výhled na park Židovské pece. V okolí jsou další parky, jako jsou Parukářka, Rajská Zahrada, Riegerovy sady nebo lesopark Vítkov, kde je množství dětských nebo dopravních hřišť, sportovišť pro individuální nebo kolektivní sporty. Rodiny s dětmi jistě ocení možnost bruslení v zimě pod Žižkovskou věží a koupání v létě na Pražačce.

Na pivko i za kulturou

Skvělá poloha bytů Praha 3 umožňuje nejen sportovní vyžití, ale také posezení na zahrádkách a terasách hospod i menších hospůdek a barů. Kromě toho je třetí pražská část zaslíbená kultuře. Nejznámějšími místy jsou Žižkovské divadlo Járy Cimrmana, taneční divadlo Ponec nebo Atrium, kde se konají koncerty nejen vážné hudby. Oblíbené je i kino Aero, kde se promítají filmy z nezávislé multižánrové produkce.